Geometrikus lámpák 2022 trendjei szerint

0
432

A 2022-es lakberendezési trendek alapján a geometrikus minták vezetnek. Ennek oka az, hogy erőteljesen visszatértek a hetvenes évek forma- és mintavilágából fakadó geometrikus alakzatok a lakberendezés szinte minden szegletébe. A lámpák sem kivételek ez alól. Hogyan tudjuk a legjobban kihasználni az ilyen lámpákat? Mutatjuk!

Modern szögletes falikarok

A falikar lámpa divatjában is tarolnak a geometriák. Ezeket trendi kiegészítő fényforrásként használhatjuk szinte bárhol – a nappaliban és a hálóban, mint hangulatvilágítás is megállják a helyüket. A fürdőben azonban érdemesebb a tükrök mellé már egy olyan típust tenni, ami sminkelés, borotválkozás közben is hatékony világítás ad. Ebben az esetben figyeljünk oda a lámpa égőjének színhőmérsékletére is, legyen nappali fényű, ugyanis sminkelni abban a legjobb.

Hatszögű lámpák a konyhában

A konyha központi helyszín ezért nem árt, ha olyan légkört kap, ami egyszerre produktív és segíti a tiszta gondolatokat. A szögletes elemek produktivitásra sarkallják az embereket, amíg a kerek formák leginkább a kreativitást hozzák elő belőlünk. Ezen két fő formával tudatosan játszhatunk mi magunk is, attól függően, hogy az adott helyiségben milyen hatást szeretnénk kiváltani. A konyha egyszerre kell, hogy kreatív és produktív legyen, ezért a legjobb, ha a geometrikus alakú lámpák mellett döntünk, és ezt kiegészítjük különféle kerek formákkal, ami váza vagy székek alakjában jelenhet meg. A hetvenes évekbeli retro életérzést jól visszaadják a régi időkből ismert vékony lábú műanyag, fröccsöntött székek. Ezek kerekebb formák, mégis remekül reflektálnak egy szögletes lámpára.

Geometrikus falipaneles lámpák

Nagy trend idén, hogy a fényforrásokat nem csak a klasszikus helyekre rakják, hanem például művészi elrendezésben világító falipanelként funkcionálnak. A geometrikus alakú falipanelek, legyen az például rombusz, háromszög vagy hatszög, nem csak roppant modern és sikkes hatást keltenek, de garantáltan feldobnak minden helyiséget. Ráadásul hangulatvilágításnak is kiválóak. Megéri kipróbálni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here