Garmin okosóra – multifunkcionális óra az edzés utáni regenerálódás elősegítésére

0
312

A Garmin órák ideális választás azok számára, akik fizikai aktivitást figyelő készülékeket keresnek. Az okosóra egyesíti a sportolók számára hasznos legfontosabb funkciókat. A csúcstechnológia és a nagyszerű dizájn olyan jellemzők, amelyek az okosórát magasra helyezik a viselhető eszközök rangsorában. A Garmin, az amerikai vállalat, amely több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik az iparágban, a legigényesebb felhasználók számára is testre szabta termékeit.

Mik a legjobb módszerek az edzés utáni regenerálódásra?

A regenerálódás nagyon fontos tényező minden sportoló vagy amatőr sportoló életében. Az emberi szervezetnek erősödnie kell ahhoz, hogy készen álljon a további erőfeszítésekre. A túledzés energiaveszteséget és eredménytelenséget eredményezhet. Sokszor még sérüléshez is vezethet. Hogyan regenerálódjunk tehát edzés után? Nos, be kell tartanod néhány alapvető szabályt. Az első és legfontosabb, hogy egészségesen táplálkozzunk. A megfelelő, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend javítja az összes szerv működését. Az étkezések rendszeressége, a megfelelő ételválasztás és az egészséges zsírokat tartalmazó kiegyensúlyozott étkezés hozzájárulhat a gyors regenerálódáshoz. A táplálékkiegészítők szintén hasznosak lehetnek. Alapvető fontosságú, hogy az edzéstervet az egyéni igényekhez igazítsa.

A jó éjszakai alvás segíti a regenerálódási folyamatot, és csökkenti a krónikus stresszt, amely rendkívül káros. Az alvásnak legalább hat órán át kell tartania, és erre fel kell készülnie. Elalvás előtt próbáljon meg teljesen ellazulni. Ezért ahelyett, hogy az okostelefonját nézegetné, jobb, ha kedvenc könyvét olvassa. Az alacsony alvásmennyiség tönkreteszi az edzés hatásait, mivel megzavarja a koncentrációt és csökkenti a szervezet képességét, hogy emlékezzen az egyes mozdulatokra. A túlzott edzések izomfájdalmat okoznak és fáradtsághoz vezetnek. Így az edzések egyre kevésbé lesznek hatékonyak, vagy akár lehetetlenné is válhatnak a krónikus fáradtság miatt. Az okosóra olyan eszköz, amely segíthet ebben a folyamatban. Nemcsak az összes paraméteredet képes rendkívüli pontossággal ellenőrizni, hanem a fejlett technológia segítségével megtervezheti az edzéseidet és a pihenőnapjaidat is.

Garmin – sportedző és regenerációs asszisztens

Minden Garmin óra hosszú élettartamú, nagy teljesítményű akkumulátorral rendelkezik, amely körülbelül 11 órán át (és akár 38 napig is üzemelhet akkumulátorkímélő üzemmódban). Az óra ütésálló, nagy vízállósággal rendelkezik, és rengeteg hasznos funkcióval van felszerelve a fizikai aktivitás javítása érdekében, többek között ébresztőórával, időzítővel, naptárral, stopperórával, napfelkelte és napnyugta idejével, időjárás-előrejelzéssel és telefonos értesítésekkel. A Bluetooth, ANT és Wi-Fi kapcsolat lehetővé teszi, hogy az óra bármilyen eszközzel szinkronizálódjon. Az óra hasznos beépített térképekkel rendelkezik (a TopoActive térképek letölthetők is). Az óra memóriája körülbelül 2000 zeneszámot képes tárolni. A zenével való edzés sokkal élvezetesebbé válik. Ráadásul az óra képes nyomon követni a hidratáltsági szintet és a menstruációs ciklusodat, valamint megbízható versenyidő-előrejelzéssel szolgál. Fel van szerelve pulzusmérővel, barometrikus magasságmérővel, giroszkóppal, iránytűvel és hőmérővel is. Mint láthatod, rengeteg beépített funkcióval rendelkezik. Az okosóra személyi edzővé vált, amely minden testparamétert figyelemmel kísér. Az edzés hatékonyabbá válik, és az eredmények gyorsabban jelentkeznek. A Garmin órák beépített pihenőasszisztenssel rendelkeznek, amely becslést ad arról, hogy mennyi időbe telik, amíg teljesen regenerálódsz és készen állsz a következő edzésre. A regenerálódási időt a következő információk alapján számítja ki: stresszszint, napi aktivitási szint, edzésintenzitás és alvásminőség.

Garmin okosóra – kiváló választás az igényeseknek

A Garmin márka az autóipar, a repülés, a hajózás, a kültéri és sporttevékenységek GPS-technológiájára specializálódott. Órákat készít aktív emberek számára, akik vízi sportokat űznek, kerékpároznak, hegyet másznak, golfoznak stb. A beépített GPS-érzékelő segít a pontos helymeghatározásban és az edzés intenzitásának mérésében. A regenerálódás és a pihenés ugyanolyan fontos, mint a minőségi edzés. Ezért a Garmin órák alváskövetőt tartalmaznak, amely figyeli a könnyű, mély és REM alvásfázisokat, hogy elemezze az alvás minőségét. A biometrikus érzékelőknek köszönhetően lehetőség van a pulzusszám, az alvásminőség, a légzés és a vér oxigénszintjének nyomon követésére. Az okosóra meghatározza az edzésre és a regenerálódásra való felkészültséget. A beépített intelligens technológiáknak köszönhetően minimális a túledzés veszélye.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here