Forró volt az Idesüss, Budaörs Napja

0
2464

Az idei, budaörsi nyárbúcsúztató fesztivált napközben szerényebb érdeklődés kísérte, estére gyűltek össze többen. Aki azonban ezen a forró napon nem a strandot választotta, aligha bánta meg. Zene, minden mennyiségben, és most is felgyújtottak egy autót a lánglovagok.

Az utolsó augusztusi szombaton ismét lezárták a Szabadság út egy szakaszát a Károly király út és a Petőfi Sándor utca között, és délelőtt tíztől este tízig színes programok szórakoztatták a budaörsieket.  A délelőtt és a kora délután a gyerekeké volt, Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekartól kezdve a Zabszalma Együttesen át a Katáng Zenekarig.

Fiatal, budaörsi tehetségek is bemutatkozhattak, a Shine, Novák Anikó vezetésével, akiket az Ifjúsági Klubból már jól ismerhetünk.

A tűzoltók pedig délelőtt a daruval a magasba emelték a látogatókat, délután pedig azzal kápráztatták el őket, hogy ismét felgyújtottak egy autót, mint minden évben ezen a napon, amit persze el is oltottak, miközben a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Budaörsi Mentőállomás tagjai igen hasznos, életmentő információkat osztottak meg a jelenlévőkkel.

A felnőtteknek szóló koncertfolyamot a budaörsi zenetanár, Bálint Rezső Chamelon Jazz Bandje indította, Popcorn! című országos koncertturnéjuk premierje volt ez.

A színészkoncertet szintén a „helyiek” adták, a Budaörsi Latinovits Színház fiatal színészei (a képeken Böröndi Bence, Páder Petra, Bohóczki Sára).  Az esti órákban pedig a hazai fesztiválok népszerű bandáit köszönhettük Budaörsön: a Blahalousiana és a PASO zenekart.

A nyárbúcsúztató fesztivál az idén igen forró volt, talán ezért is választhatták napközben sokan inkább a strandot és így csak estére gyűltek össze többen. Pedig a műsorokhoz a vásári keret is adott volt: a színvonalas kézműves portékát kínáló vásárosok mellett helyi civil szervezetekkel találkozhattunk: a Vöröskereszt aktivistái és a Buda-környéki Látássérültek Közhasznú Egyesületének a tagjai mellett emeljük ki a Budaörsi Kertbarátok gyümölcs- és zöldségkompozícióját, valamint Ecseri Erzsi csodás kaktuszait és a Budaörsi Latinovits Színház sátrát.

Chornitzer Beatrixtól (Csicsergő Óvoda) és Haag Csillától pedig megtudhattuk, hogy „Somvirág” névvel népdalos zenei foglalkozás indul szeptember 20-tól minden szerdán fél hattól a Városi Ifjúsági Klubban.

Bocsánat, még egy fontos információ: műsorvezetőként – a múlt évi szünet után – újra a rádiós Rédl Ádámot köszönthettük, az oldalán azzal a fiatal hölggyel, aki idén márciusban a Budaörsi Napló Egészségnapján lépett először ebben a minőségben színpadra, azóta pedig minden héten, országszerte futóversenyek háziasszonya, és aki nem más, mint Lukács Sziszkó Szilvia! Nagyon jól kiegészítették egymást Ádámmal.

További képek:

/fotók:Petőházi Emese/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here