Chameleon Jazz Band – Popcorn!

0
947

A tematikus estjeiről híres, budapesti Chameleon Jazz Band formáció ősszel mutatja be új műsorát. A Popcorn! címre keresztelt koncertkörút országos premierje a Budaörs Napján lesz, 2017. augusztus 26-án, szombaton délután 16:30-kor.

A hivatalos budapesti bemutatóra (egy zártkörű rendezvényt követően) 2017. szeptember 7-én, csütörtökön 19 órakor kerül sor. Az újbudai Montázs Art Café színpadára visszatérő zenekar minden bizonnyal ismét telt ház előtt ad koncertet. Jegyek már kaphatók az ismert jegyirodákban, valamint a jegymester.hu webáruház oldalain.

Az Artisjus-díjas Bálint Rezső által, 2003-ban megálmodott Chameleon Jazz Band ezúttal leglazább oldalát mutatja meg közönségének. A saját hangszerelésű slágerek finom dzsesszes beütéssel ugyan, de popzenei alapokon szólalnak meg. A gitár (Borbényi Dániel), a zongora (Birinyi Márk Ádám), a basszusgitár (Bartók Vince) és a dob (Telek Attila) mellett ismét kiemelt szerepet kap a harsona (Bálint Rezső). A Popcorn! vázát lüktető, egyszerű ritmusok, szaggatott melódiák adják, az instrumentális kompozíciók mellett énekes dalok is helyet kapnak a repertoárban. Vidám és lendületes előadásra számíthatnak a rajongók.

Miért Popcorn?! –kérdeztük a zenekar alapítóját.

Elsősorban arra utal a névválasztás, hogy közismert, popzenei slágerekkel van teletűzdelve a műsor. Volt már ilyen műsorunk, de ennyire lazára, közönségközpontúra még sosem vettük a figurát. Igazi pörgős lesz, kifejezetten fesztiválszínpadokra szánjuk.

Milyen dalokkal érkeztek?

– Lesz Stevie Wonder, Jamie Cullum, sőt Justin Timberlake is. Ahogyan azt tőlünk megszokhatták, igényes hangszerelésekkel és jópár meglepetéssel érkezünk. A meglepetés itt nem PR-fogás részemről. Ha mondjuk egy Ricky Martin dal rock-ban szólal meg vagy Eric Clapton balladát hallasz teljesen kicsavarva, gyors tempóban, de élvezhető, szórakoztató előadásban, arra mindenki felkapja a fejét!

Kik a zenésztársak?

– Fantasztikus emberek és nagyszerű zenészek lépnek színpadra. Közülük kettővel jó pár éve együtt dolgozunk a big band produkcióban, a többiek újak. Kifejezetten élvezem, hogy két-három évente új produkciókat kreálunk, de őszintén szólva a Popcorn! műsort hosszabb távra tervezzük. Az idei hazai koncertet külföldi fellépések követik 2018-ban. És a Chameleon Jazz Bandtől megszokott újításokra a következő években is lehet számítani.