A kertbarátok felhívása: készíts velük termésszőnyeget!

0
625

A kertbarátok idén is készítenek termésszőnyeget a Budaörs Napján, augusztus 26-án szombaton reggel 6 órától 11 óráig, a Szabadság út 71. számú ház előtt. Várják a jelentkezőket!

Budaörs népi hagyományokban gazdag település. Az egyházi ünnepkörhöz kapcsolódó úrnapi virágszőnyeg évtizedek óta a legszebb, legnagyobb látogatottságú ünnep, ahol a Budaörsi Kertbarátok Dr. Luntz Ottokár Köre minden évben tevékenyen vesz részt.  Pár évvel ezelőtt itt született meg az ötlet, hogy hagyományteremtés céljából az augusztusi Budaörs Napon készítsünk terményszőnyeget, hálát adva a termésért, amelyeket az ember javára érlel a föld.

Idén az alap szőnyeget az adományként kapott zöldségekből, gyümölcsökből rakjuk ki, és aki szeretné egy-egy termésekből kialakított képpel, kosárral színesíteni, az hozza el 9 óráig.

Sokan gratuláltak a kertbarátoknak az előző években megvalósított termésszőnyeghez, ám – mint mindig – akadt egy-két kétkedő is. Azt kifogásolták, hogy kár a megtermett zöldségeket, gyümölcsöket ilyen célra „elpocsékolni”. Az elmúlt évi tapasztalatok alapján elmondhatjuk, hogy nincs szó pazarlásról. Fóliatekercset fektetünk le, arra rakjuk a terméseket, majd fajtánként összeszedjük zacskókba és juttattunk belőle a rászorulóknak, a felesleget pedig a kertbarátok télire rakják el csalamádé, paprikakrém, vegyes gyümölcsbefőtt formájában.

Reméljük, hogy idén is sokan eljönnek n segíteni, hoznak zöldséget, gyümölcsöt és egyéb terméseket, vagy saját szőnyegrészletükkel pályáznak, és egy kellemes délelőttöt töltenek el velünk!

Kérjük tehát, hogy alkotóként, támogatóként vagy nézőként vegyenek részt az eseményen!

Az alkotásokat díjazzuk, zsűrizés 11-kor lesz. A fődíj egy 10 000 Ft-os vásárlási utalvány.

Jelentkezni itt lehet: (kertbaratok@gmail.com),

 06-23/440 635, 06-23/440 202 és a 06-70/60 94 931 elérhetőségen.

Nagyné Ági