Földi szúnyoggyérítés egy nap csúszással, tehát MA csütörtökön, az éjszakai órákban

0
756
  • Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk területén földi úton történő szúnyoggyérítés lesz, egy nap csúszással.

 

Tegnap közzétettük, hogy a szúnyoggyérítés tervezett időpontja 2020. július 08. napján, napnyugtát követő időszakban volt. Ez elmaradt. De az közlemény szerint is rossz idő esetén a védekezésre 2020. július 09-10. napján, 21:00 órától kerül sor.

A BTG mai közleménye szerint:

Tisztelt Budaörsiek!

A tegnapi napra (július 8.) beharangozott földi szúnyoggyérítés technikai okok miatt elmaradt. A munkálatokat végző szakcég mostanra elhárította a hibát. A mai napra  vonatkozó meteorológiai modellek alapján a szórást ma estére tervezik 21:00 órai kezdettel. A munkálatok befejezését a péntek hajnali órákra ígérik. Az eljárással kapcsolatos tudnivalókról és a lakosság részéről betartandó óvintézkedésekről korábbi értesítőnkből tájékozódhat. Köszönjük megértésüket!

Forrás: btg.hu

Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer.

A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

 

Kapcsolódó cikkeink: https://budaorsinaplo.hu/meg-egyszer-a-szunyogirtasrol-olvasoi-level-a-kutatasi-eredmenyekrol/

Vegyszer a nyakunkba vagy szúnyogcsípés? A harmadik út nehezebb…- frissítve!

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here