Foci NB II: Szentlőrinc – Budaörs 1-0

0
501
Nem sikerült tegnap a pontszerzés a Szentlőrinc ellen. Végeredmény: Szentlőrinc – Budaörs 1-0.
 
A labdarúgó NB II 17. fordulójában az újonc Szentlőrinc a második Budaörsöt fogadta Kozármislenyben. A baranyaiak egy utolsó percben szerzett góllal kibrusztolták a győzelmet esélyesebb ellenfelükkel szemben. 

Kozármisleny, Kozármislenyi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Gaál Ákos (Huszár B., Kulman T.)
Szentlőrinc: Hajagos – Havas, Dulló, Forgács (Kapronczai, 60.) – Molnár R., Lehoczky, Hleba, Nagy B. – Harsányi (Keresztes, 90+1.), Fröhlich (Kondor, 60.) – Sili (Cenaj, 84.). Vezetőedző: Marián Sluka
Budaörs: Kovács P. – Gyurácz, Tamás O. (Kékesi, 50.), Sajbán Mi. – Marques-Airosa, Zsidai (Halmai, 50.), Petneházi, Molnár Cs. – Petró, Horváth R. (Molnár T., 64.), Csiki (Pethő, 83.). Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző: Cenaj (90.)

MESTERMÉRLEG
Marián Sluka:
– Végre! Nem volt ideális az utóbbi három hetünk, de úgy tűnik, hogy a sok beszélgetés után egy szervezett, koncentrált Szentlőrincet láthattam viszont a pályán. Felrázták magukat a fiúk, de hozzáteszem, ez a hozzáállás az alap. Nem szép, de eredményes futballt játszottunk.
Márkus Tibor: – Csalódott vagyok az eredmény miatt, a mezőnyben ugyan nem vallottunk szégyent, de hiányérzetem van a kapu előtti szituációk miatt. Kevés helyzetet alakítottunk ki, és azokat sem használtuk ki.

ÖSSZEFOGLALÓ

Jobban kezdte a kozármislenyi találkozót a Budaörs. Az első percekben kapuja elé szorította a Szentlőrincet, de egy távoli lövésen kívül így sem tudott igazán veszélyes lenni. A folytatásban a hazaiak gyors kontrákkal próbáltak enyhíteni a nyomáson, és ez sikerült is nekik, ziccerig viszont nem jutottak.

Az első fél óra elteltével kezdett mindkét csapat egyre feszültebb lenni amiatt, hogy nem jön az áttörés, így szinte kettészakadt a pálya. Folyamatosan valamelyik kapu előtt volt a labda, lövésig viszont nem nagyon jutottak a csapatok. A szünet előtt így is óriási helyzetet alakított ki a Lőrinc. Fröhlich lépett ki a budaörsi védők szorításából, és el is érte a tizenhatosra ívelt labdát, de lapos, középre tartó lövését Kovács Péter hárította. Ez felpörgette kissé a vendégeket, helyzetet azonban már nem tudtak kidolgozni.

A fordulás után megismétlődött a forgatókönyv, csak fordított előjellel. Ezúttal a Szentlőrinc játszotta a főszerepet. Nagy bedobással, szöglettel, szabadrúgással próbált veszélyeztetni, de a vendégek kapusának így sem volt sok dolga. Az idő múlásával pedig a Budaörs átvette a játék irányítását, ez azonban csak egy veszélyes Gyurácz-kísérlethez volt elég. A Szentlőrincnek volt egy az első félideihez hasonló ziccere, ezúttal azonban Kondor hozott rossz döntést a kapu előtt. A végén mégis az ekkor még hibázó támadó szerzett hatalmas örömöt a kerítésen kívülről szurkoló nézőknek. Cenaj elé készített vissza remekül, és a nem sokkal korábban beálló támadó a 90. percben megszerezte első gólját, ami a győzelmet jelentette a Szentlőrincnek. 1–0

PERCRŐL PERCRE

Vége a találkozónak! Szólnak a stadionon kívül a győzelmi dudák! 

90+1. perc: Harsányi helyén Keresztes folytatja a Szentlőrincben. 

90. perc: GÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Szentlőrinc! Kapronczai vitt végig egy kontrát a bal szélen, majd Kondornak adta be, aki az ötösről visszakészített Cenaj elé. A pár perce beálló támadó jobbal lőtt is, és Kovács alatt becsorgott a labda a kapuba. 1–0

84. perc: Változtat a Szentlőrinc is. Sili helyére Cenaj érkezett.

84. perc: Kékesi kapott sárga lapot egy fault miatt. 

83. perc: Újra cserélt a Budaörs, Csiki helyére Pethő érkezett.

79. perc: Harsányi pörgette be a budaörsi védelem mögé a labdát, de Kondor passzolni próbált lövés helyett, ami rossz döntésnek bizonyult. Felszabadított Kékesi.

70. perc: Szabadrúgást követően Gyurácz elé került a labda, aki 14 méterről a jobb felsőt célozta meg, de Hajagos hárította a próbálkozását. 

64. perc: Horváth Roland helyén Molnár Tibor folytatja a Budaörsben.

63. perc: Harsányi baloldali beadása a rövid sarokra ment, de Kovács Péter résen volt. A szögletet fölé fejelte Kapronczai.

60. perc: Forgács helyére Kapronczai, Fröhlich helyére Kondor érkezett a Szentlőrincnél. 

58. perc: Emberfölényben vihette kapura a labdát a Szentlőrinc, de a baloldali beadást követően Kékesi felszabadított.

50. perc: Kettőt cserélt a Budaörs. Halmai és Kékesi érkezett Zsidai és Tamás Olivér helyére.

46. perc: Elkezdődött a második félidő! Egyik csapat sem változtatott a szünetben.

45. perc: Nem hosszabbított a játékvezető, vége a félidőnek.

Silit el tudták nyomni a budaörsi védők (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

44. perc: Petneházi egy lecsorgó labdát lőhetett 18 méterről kapura, de messze a Szentlőrinc kapuja fölé szállt próbálkozása.

A rajongókat a zárt kapuk sem állíthatták meg (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

41. perc: Fröhlich kapott nagyszerű labdát, 8 méterről laposan tüzelt zavartalanul, de Kovács Péter hárította a próbálkozását. 

39. perc: Nagy Barnabás kapott sárga lapot Petneházi visszahúzása miatt. 

33. perc: Petneházi kapott sárga lapot Hleba buktatásáért.

Sili ugrott ki a védők közül, de lövése nem volt igazán veszélyes (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

23. perc: Sili lódult meg a jobb szélen, befele tört a labdával, majd éles szögből lőtt, de Kovács Péter már várta a labdát a rövid kapufánál.  

21. perc: Csiki félfordulatból, kapásból akarta a Szentlőrinc kapujára bombázni a labdát, de luftot rúgott. Petró ismételhetett a büntetőterületen kívülről, de Forgácsban elakadt a labda.

19. perc: Horváth Roland lőtt a Szentlőrinc tizenhatosának jobb sarkáról, de a labdája elment keresztbe a kapu előtt. 

16. perc: Fröhlich jobbra kisodródva került lövőhelyzetbe, Kovács Péter hárított, de a vonalon kívül fogta meg a labdát. A szöglet után a kapus kiejtette kezéből a labdát, de a szentlőrinci támadók nem reagáltak elég gyorsan.

10. perc: Sili készítette le Hlebának a labdát, aki 20 méterről lőtt, de a labda messze a Budaörs kapuja fölé szállt. 

9. perc: Molnár Csaba tekert 20 méterről a Szentlőrinc kapuja fölé. 

4. perc: Zsidai az ötös baloldaláról tüzelt, de Hajagos fölé ütötte a Budaörs középpályásának lövését.

A Budaörs is alaposan bemelegített a hűvös időben (Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László)

 

2. perc: Sili tűnt el gyanús körülmények között a Budaörs tizenhatosán belül, de a játékvezető engedte tovább a játékot. 

1. perc: Elkezdődött a találkozó. A Budaörs indította útjára a labdát.

A Szentlőrinc készen áll a találkozóra

 

Fotó: Dunántúli Napló/Laufer László

Forrás: bsc1924.hu és nemzetisport.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here