Foci NB II: Mindhárom pontot elvitte a Budaörs Békéscsabáról

0
237

A labdarúgó NB II 15. fordulójában a Budaörs idegenben 2–0-ra legyőzte a járvány miatt egy csapatra való játékost nélkülöző Békéscsabát. A lila-fehér mezes hazai együttes a körülményekhez képest így is helytállt.

 
A fiatal békéscsabai Szabó Zsombor próbálja megállítani a budaörsiek akcióját (Fotó: Imre György/Békés Megyei Hírlap)

 

LABDARÚGÓ NB II
15. FORDULÓ
BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRSI SC 0
–2 (0–1)
Békéscsaba, 200
néző. Vezette: Veizer Roland (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BÉKÉSCSABA: Krnács – Czvalinga Á., Fazekas, Lászik, Szabó Zs. – Pantovics, Pilán (Zelik, a szünetben), Styecz (Sipaki, 87.), Kasik (Csicsely J., 71.) – Horváth P., Gránicz. Vezetőedző: Preisinger Sándor
BUDAÖRS:
Kovács P. – Marques-Airosa, Kékesi, Fényes, Zeke – Molnár Cs., Sajbán Miklós (Zsidai, 75.) Petneházi – Halmai Á. (Halácsi, 83.), Pethő (Molnár T., 68.), Csiki (Petró, 75.). Vezetőedző: Márkus Tibor
Gólszerző:
Horváth. P. (39.  öngól), Csiki (57.)
MESTERMÉRLEG
Preisinger Sándor:
– Elég nehéz időszakot élünk meg. Próbálja mindenki becsülettel tenni a dolgát, beleállunk ezekbe a harcokba, de látszik, hogy a képességekben vannak különbségek a csapatok között. Azt kell, hogy mondjam, a srácok nagyon férfiasan tették a dolgukat. Egy-két fiatal játékosnak elmondtam azt is, hogy érdemes lenne nekik több energiát beletenni ebbe a sportágba, mert komoly jövőt látok bennük.
Márkus Tibor: – Komolyan vettük ezt a mérkőzést is, annak ellenére, hogy tudtuk, a Békéscsaba problémákkal küzd és több fiatal játékost is szerepeltet. Felhívtam a fiúk figyelmét, hogy az ellenfél játékosai motiváltak lesznek, és ameddig csak bírják szusszal, hajtani fognak. A nehézségeink abból a szervezett védekezésből adódtak, amit a Békéscsaba mutatott. Az eredménnyel elégedett vagyok, bár a második gól után kicsit visszavett a csapat, de ez még belefért.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az esélyesebb Budaörs lépett fel támadólag, Márkus Tibor együttese egymás után dolgozta ki a nagyobbnál-nagyobb helyzeteket. Krnács Richárd – aki már a Diósgyőr elleni Magyar Kupa-mérkőzésen is remek formában védett – azonban minden budaörsi kísérletet hárított. A vendégek számukra  lélektanilag a legjobb pillanatban, a szünet előtt mégis megszerezték a vezetést, az addig is rendkívül aktív Pethő lövését követően, amikor is a csabai Horváth. Péterről pattant a kapuba a labda. A lila-fehérek egy szép kombináció után egyenlíthettek volna, ám Styecz tiszta helyzetben elkapkodta a lövést.

A második félidőből mindössze tizenkét perc telt el, amikor Csiki Norbert élt a kínálkozó lehetőséggel, kettőre növelve ezzel a különbséget. Valamennyire visszább vett a tempóból a Budaörs, a lila mezes hazaiak egyre többször jutottak el a tizenhatosukig és alakítottak ki helyzetet, hogy csak a legnagyobbakat említsük: Szabó Zsombor lövését és Czvalinga Áron fejesét. Az utolsó percekben még növelhette volna előnyét a Budaörs, de a csereember Petró szabadrúgása után az egész mérkőzésen remeklő Krnács nagyot védett.

Végeredményben az történt a mérkőzésen, amire számítani lehetett, az amúgy is nagy formában lévő vendégek mindhárom pontot elrabolták. A kényszerből rutintalan játékosok egész sorát felvonultató csabaiakat is megilleti azonban a dicséret, hiszen a második félidőben számtalan helyzetet kidolgoztak, igaz, a szépítésre már nem tellett tőlük.

Forrás: nemzetisport.hu

Kékesi Alexander: Nem szabad elkényelmesedni

 

Jó úton haladunk, de továbbra is koncentráltnak kell lenni – értékelt a Békéscsaba elleni győzelem után Kékesi Alexander. Csapatkapitányunk szerint az együttes stílusa jól látszódik a mérkőzéseken, és képesnek tartja a csapatot arra, hogy az élmezőnyben maradjon.

Hogyan értékelnéd a Békéscsaba elleni győzelmet?
Kettős érzések vannak bennem. Az eredményhez gratulálni tudok a csapatnak, a játékunk azonban nem a tőlünk megszokott volt. Úgy éreztem – tudva azt, hogy a Békéscsaba tartalékos csapattal áll ki – egy kicsit, mintha félvállról vettük volna a találkozót. Az ellenfél jól játszott, még így tartalékos kerettel is voltak lehetőségeik, és ha nem koncentrálunk, könnyen bajba kerülhettünk volna. Ezzel együtt végül számunkra kedvezően alakult a mérkőzés. Örülünk az újabb győzelemnek, jó úton haladunk, de továbbra is koncentráltnak kell maradnunk.

Az hogy jó úton haladtok jól látszik a helyezésen, hogyan értékelnéd az eddigi szereplést?
Jól látszódik a csapat stílusa a mérkőzéseken. Amikor jól játszunk, és nyerünk, akkor világosan lehet látni, hogy egy bizonyos filozófiát követ a csapat. Ha megtartjuk ezt a támadó felfogást, akkor jönnek a győzelmek, és ha emellett kellően koncentrálunk, akkor bárki meg tudunk verni. Nem szabad elkényelmesednünk, nagy résen kell lenni ebben a kiélezett bajnokságban.

BSC 202021 MBL 11F DOROGI FC BUDAORS 0 2 KEKESI ALEXANDER

Csapatkapitányként milyen feladatod van az öltözőben, hogy ez a koncentráció fennmaradjon?
Fontos, hogy senki ne gondolja túl magát. Vannak rutinosabb játékosok a csapatban, akik tisztában vannak vele, hogy mit tudunk, és mi az amit meg kell tennünk a siker érdekében. Természetesen csapatkapitányként kiemelt feladatom, hogy motiváljam a társakat, és szóljak, hogyha valami nem jól működik, de szerencsére jó szellemiségű játékosok alkotják a keretet, és maguktól is érzik, hogy mit kell tenniük.

Holtversenyben a harmadik legkevesebb gólt kapta a csapat a bajnokságban, ez azt mutatja, hogy rendben van a védekezés?
Ez számomra is szokatlan, mert azáltal, hogy a támadófutballt részesítjük előnyben, sok gólt szoktunk kapni, igaz sokat is rúgunk. Az, hogy idén kevesebb gólt kaptunk nemcsak a védők dicsérete, a csapatvédekezésünk működik jól. Mi védők már egy ideje együtt játszunk, ezáltal nagy köztünk az összhang. Összességében ezeknek köszönhető, hogy kevesebbszer kellett közepet kezdenünk, illetve kiemelném még a kapusteljesítményt. Kovács Péter az egész szezonban kiválóan teljesít, a Békéscsaba elleni győzelemből is oroszlánrészt vállalt védéseivel.

Tagja voltál az egymás utáni két szezonban 4., illet 5. helyen végző együttesnek. Jelenleg pedig 2. a csapat. Mekkora hasonlóságot látsz az akkori, illetve a mostani együttes között?
Játékos minőségben nagy a hasonlóság. Vannak egyénileg kiemelkedő játékosaink, illetve mind csapatszinten, mind egyénileg sokat fejlődtünk, a mentalitásunk pedig nem változott. Képesnek tartom a mostani csapatot arra, hogy megismételje, vagy akár túl is szárnyalja az akkori eredményt.

Hétvégén a Csákvárt fogadjátok, feltételezem szeretnétek törleszteni a kupafiaskóért.
Presztízsmérkőzés lesz. Az ellenünk megnyert kupameccs után a bajnokságban is megindultak, az elmúlt három meccsükön kilenc pontot gyűjtöttek. Nem engedünk abból, hogy minden mérkőzésen nyerni szeretnénk, nem lesz ez másként most sem, szeretnénk revansot venni a Csákváron.

Forrás: bsc1924.hu