Foci NB II: Budaörs – Dorog 1-0; Molnár Tibor: “Mikor jött volna a feltámadás, ha nem húsvétkor”

0
288

Úgy tűnik jót tett a háromhetes szünet a BSC-nek. Márkus Tibor együttese a Doroggal találkozott húsvétvasárnap a szünet után. Az első félidőben nem született gól. A második játékrészben pedig olyan dolog történt, amire azt szokták mondani: „így kell cserélni”. A szünetben a kispadtól beszálló Molnár Tibor egy perce sem volt a gyepen, amikor megszerezte a vezetést. Mint később kiderült, ez bizonyult a győztes találatnak. Ezzel hosszúra nyúló negatív szériát szakított meg csapatunk. A fiúk 11 nyeretlenül megvívott mérkőzés után szereztek három pontot. Az együttes 45 ponttal a 9. helyen áll a tabellán.

NB II., 30. forduló:
Budaörs – Dorog 1-0

Budaörs: Szabó B. – Menyhárt, Zsidai, Kékesi, Gyurácz – Molnár Cs., Petneházi, Horváth E. (Pintér D., 79.) – Csiki (Molnár T., 46.), Halmai (Halácsi, 91.), Pethő (Horváth R., 62.)
Nem lépett pályára: Kovács P., Marques-Airosa, Vágó G., Petró
Vezetőedző: Márkus Tibor

Dorog: Borsos – Ryashko, Zuigéber (Szerencsi, 81.), Kanalos, Szedlár (Beliczky, 81.), Vígh (Girsik, 66.), Papp M. (Belényesi, 81.), Dlusztus, Nyíri, Csillag, Tomás
Nem lépett pályára: Tulipán, Nagyházi, Váli, Zabari, Barna G.
Vezetőedző: Antal Gábor

Gólszerző: Molnár T., (46.)

Sárga lap: Molnár Cs. (36.), Petneházi (56.), Zsidai (72.), Horváth R. (91.), illetve Dlusztus (61.), Tomás (65.), Papp M. (78.)

Márkus Tibor értékelése:
Ennél idén csak jobban játszottunk, de most másodlagos szempont, hogy milyen játékkal, a lényeg, hogy három pontot szereztünk. A hozzáállással maximálisan elégedett vagyok, ebből a szempontból teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Az eddigi mérkőzéseken mindig hiányzott valami a jó játék mellett, ezúttal ez a valami most megvolt.

Hétközi forduló következik a bajnokságban. A csapat Nyíregyházán vendégszerepel. A mérkőzést szerdán (04.07.) 18 órától játsszák.

A nemzetisport.hu részletes tudósítása ITT olvasható.

Molnár Tibor: Mikor jött volna a feltámadás, ha nem húsvétkor

Mi jöttünk ki jobban egy döntetlen-szagú mérkőzésből – értékelt a Dorog elleni bajnoki után a győztes gólt szerző Molnár Tibor. Támadónk szerint a jó közösségnek köszönhetően a csapatnak sikerült átlendülnie a rossz időszakon, és bízik benne, hogy a győzelmet meglovagolva megindul a csapat szekere. Játékosunkkal hitről, motivációról, és a Budaörsön eddig eltöltött időszakáról is beszélgettünk.

BSC 202021 MBL 30F BUDAORS DOROGI FC 1 0 CIKK

Megtört a jég…
Meg. Értelemszerűen mindenkit frusztrált a nyeretlenség. De jó társaság lévén ezt is átvészeltük. Ugyanúgy tiszteltük egymást öltözőn belül most is, mint amikor nyolc mérkőzést nyertünk egymás után. Ez is bizonyítja, hogy milyen jó közösség vagyunk. Nem nézett ki túl jól az eddigi tavaszi szereplésünk, de örülök, hogy ezzel a meccsel megtört a jég. Bízom benne, hogy innentől már felfelé haladunk.

Hogyan értékelnéd a mérkőzést?
Nem volt egy magas színvonalú meccs. Gyűrte egymást a két csapat. Egy szervezett Doroggal találkoztunk, és bár nem sikerült extra teljesítményt nyújtani, a legfontosabbat elértük, nevezetesen, hogy hosszú idő után újra megízleltük, milyen győztesen elhagyni a pályát. Összességében egy döntetlen-szagú meccs volt, amiből mi jöttünk ki jobban. Idén már több alkalommal is jobb teljesítményt nyújtottunk a mostaninál, mégsem sikerült nyernünk. Boldog vagyok, hogy ez most összejött, hívő emberként mikor bíztam volna jobban a feltámadásban, mint húsvétkor.

Klasszikus sztori, a játékos beáll és szinte az első labdaérintéséből gólt rúg.
Még Csákváron volt hasonló élményben részem. Akkor kezdőként léptem pályára és 16 másodperccel a középkezdést követően rögtön gólt szereztem. Most nem tudom mennyi idő telt el a sípszót követően, de nem sokkal több. Nagyon motiváltan léptem pályára, örülök, hogy azonnal éles voltam, és könyörtelenül ki tudtam használni a kínálkozó lehetőséget. Molnár Csabával pont az ilyen szituációkat gyakoroltuk edzés után, örülök, hogy meglett az eredménye. Számomra a legszebb eredmény az 1-0, főleg, ha én szerzem azt az egy gólt. De ennél is fontosabb számomra, hogy a csapat hasznára legyek és tudjak segíteni. Van, amikor jobboldali védőként, van amikor balszélsőként, van amikor támadóként kapok lehetőséget, de bárhol kapok bizalmat, mindig igyekszem hozzátenni a magam részét. Természetesen ilyenkor a legboldogabb egy játékos, amikor ezt egy győztes góllal sikerül megtennie. A magam részéről azonban ezt a meccset le is zártam, és már a következő bajnokin járnak a gondolataim.

Jót tett a szünet?
Ha az eredményből indulunk ki, akkor igen. Nekem személy szerint hosszú volt. Alig vártam, hogy jöjjön a következő meccs, hogy tenni tudjunk annak érdekében, hogy újra pozitív képet alkossunk magunkról. A fociban az is a szép, hogy gyorsan jön a következő mérkőzés, amikor tudsz javítani, egy esetleges rossz eredmény után. Nem kajak-kenusok vagyunk, akik hónapokig készülnek egy versenyre, mi hetente pályára lépünk. Éppen ezért a Soroksár elleni meccs után nem volt jó, hogy három hétig kellett „egymást nézünk”, miközben nem játszottunk bajnokit. Most nyertünk, de szerdán már jön a következő mérkőzés, már arra kell összepontosítanunk.

Sokáig tartott a rossz széria, mi okozhatta szerinted?
Ez az a kérdés, amire nagyon nehezen, vagy nem is lehet válaszolni. Sokan mondták az őszi teljesítményünkkel kapcsolatban, hogy nem reális, hogy ilyen sokáig a második helyen tartózkodunk. Szerintem ez a megállapítás most is érvényes, nem reális, hogy ilyen hosszúra nyúlt ez a rossz széria. A futballban vannak ehhez hasonló hullámvölgyek, az a kérdés, hogy milyen gyorsan tudsz kimászni belőle, reméljük, ezzel a győzelemmel végleg magunk mögött hagyjuk ezt az időszakot.

Lassan két éve vagy Budaörsön, hogy telt az eddig itt eltöltött idő?
Nagyon jól érzem itt magam. Az első évben több sérülés hátráltatott és ugye a járvány miatt a bajnokság is félbeszakadt. A számok is azt mutatják, hogy nem vagyok alapember, többször lépek pályára csereként, mint kezdőként. Ez nem azt jelenti, hogy beletörődök a sorsomba, szeretnék én is minél többet a pályán lenni. Ha 5 percet kapok, ha egy félidőt, vagy ha kezdőként lépek pályára, akkor is azon vagyok, hogy a lehető legjobban a csapat hasznára legyek. Legyünk őszinték, azért támadóként nincs könnyű dolgom, elvégre Halmai Ádám és Pethő Bence is remek szezont fut, előbbi kilenc, utóbbi tizenegy bajnoki gólnál jár. De nem az a típusú játékos vagyok, aki, ha nem játszik, akkor elmegy a kedve. Pozitív hozzáállású ember vagyok, motiváltan megyek ki minden edzésre és minden meccsre, és igyekszem a maximumot nyújtani, amikor lehetőséget kapok.

Nem sokat pihentek, szerdán már Nyíregyházára utaztok, mit vársz a mérkőzéstől?
Többször is bizonyítékot nyert már, hogy ebben a bajnokságban nincs könnyű mérkőzés és bárki meglephet bárkit. Egy nagyon szervezett csapat ellen lépünk pályára, amely hét bajnoki óta veretlen. Egy kellemetlen ellenfél, amely masszív védelmének köszönhetően kevés gólt kapott. A feladat nem változott, mint minden meccsen, most is győzni szeretnénk. Nem lesz egyszerű mérkőzés, de bízom a csapatban, hogy egy jó teljesítménnyel sikerül pontot, pontokat szerezni.

Hajrá Budaörs!

Forrás: bsc1924.hu

Korábbi cikkeink: ITT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here