Félgőzre kapcsol az építőipar az év végén, de addig feszített a tempó

0
708

Az építőipari szakemberek fele tervezi, hogy szabadságra megy az év végén. Addig viszont még hétvégén is dolgozik többségük, sokan még szenteste és szilveszterkor is – derül ki 300 szakember, a Mapei Kft. körkérdésére adott válaszából.

Az építőipari szakemberek 14%-a még a héten, december 16-ig befejezi a munkát, ám a többség (77%) december 23-a vasárnapig dolgozik. A válaszadók 60%-a úgy tervezi, hogy az ünnepek előtt hétvégenként is dolgozni fog, 9% pedig még szenteste napján is a téglát faragja a karácsonyfa helyett.

„Pedig egy ilyen feszített tempójú év után mindenkinek szüksége van a pihenésre. Sokkal többet nyerünk azzal, ha pihenten, feltöltődve kezdődik a munka januárban, mintha dolgoznánk a két ünnep között. Ezért a Mapei Kft. évek óta bezár az ünnepek alatt és a két ünnep között. Ez az idő a pihenésről szól és nem csak az irodában dolgozóknak, hanem természetesen a gyári dolgozóinknak is” – mondta Markovich Béla, a vállalat ügyvezetője.

A körkérdésre választ adó szakemberek pontosan fele tervezi, hogy szabadságra megy az év végén. 34 százalékuk szeretne, de nem tud szabadságra menni, 16% pedig egyáltalán nem fog pihenni az ünnepek alatt.

Akik szabadságra mennek, azok 46%-a karácsonytól az év végéig tervezi a pihenést. 26% a két ünnep között, 11% pedig január első hetében lesz szabadságon.

Már az újév első napján dolgozik a válaszadók 4 százaléka. A szakemberek többsége (64%) azonban az első héten kezdi a munkát, 31% pedig január 7-én hétfőn.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here