Elkezdődött a Budaörs Fesztivál

0
315

Hivatalosan tegnap este hétkor, a PostART udvarán kezdődött az idei Budaörs Fesztivál és Földes László, azaz Hobo volt az első fellépője, de már egy órával korábban, a Városházán St. Martin és társai képzőművészeti kiállításának megnyitója volt, ami már részét képezte a rendezvénysorozatnak.

Tegnap, 2023. május 10-én kezdetét vette a 25. Budaörs Fesztivál. A többnapos rendezvény tegnapi programjában koncertek voltak a PostART udvarán felállított színpadon. Itt volt a fesztivál hivatalos megnyitója is, a beszédet Vágó Csaba, a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinet vezetője mondta, melyben többek között számokban sorolta fel a fesztivál jellemzőit: 1 városban, 5 napon át, 8 helyszínen, 33 program és 180 közreműködő lesz, közismert előadók és a holnap sztárjai egyaránt.

Ezután Földes László Hobo Hármasoltár című műsora következett, amelyet az előadó saját maga állított össze József Attila, Vlagyimir Viszockij és Jim Morrison műveiből.

Utána a Platon Karataev duó lépett fel, sok fiatal érkezett, hogy meghallgassa őket.

A PostART-on lezajlott eseményeket megelőzően azonban a városházán volt a St. Martin Nemzetközi Művésztelep kiállításának megnyitója. A zenész 2012 óta szervez művésztelepeket, ahol a meghívott alkotók közös gondolkodás során készítik műveiket. Sok éves hagyománya van annak, hogy a Budaörs Fesztivál keretében egy képzőművészeti tárlat is megnyílik az épület aulájában, ahol azt bárki megtekintheti. Itt is Vágó Csaba tartott beszédet, melyben St. Martin zenei elismeréseinek említése mellett kitért a művész képzőművészeti alkotásainak és a szóban forgó művésztelep általa történő megszervezésének méltatására is. A kiállítás megnyitón St. Martin szaxofonművész zenélt, valamint fia, a musicalszínész Szentmártoni Norman énekelt és szavalt. A kiállítás június 2-ig lesz látogatható.

A fesztivál folytatódik!

https://budaorsinaplo.hu/budaors-fesztival-2023-majus-10-14-ig/

A Budaörsi Fúvószenekar koncertje pénteken este lesz

Már csak egy hét és Budaörs Fesztivál. Ajánló!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here