Elkészült az Aramis Sportcsarnok, átadásra vár

0
1582

Az Aramis Sportcsarnok alapkövét 2017 januárjában tették le az Illyés Gimnázium mellett Budaörsön. (Erről ITT írtunk.) Jelenleg, 2018 augusztusában már az utolsó simításokat végzik, és hamarosan átadják.

„Azt gondolom, hogy az utolsó két-három év építőipari állapotát ismerve szerintem egy kisebb csoda, hogy ezen az igen nyomott költségvetésen hiánytalanul, maradéktalanul meg tudtuk csinálni a sportcsarnokot úgy, hogy az eredeti költségvetéshez képest sem az önkormányzattól, sem senki mástól semmilyen többletköltséget nem kellett kérni. Igaz, közel kilenc hónapot csúszott, de ez már valóban kapacitás- és egyéb problémák miatt” – mondta a Buda Környéki Televíziónak Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő, az Aramis alapítója és egyben e sportcsarnok projektmenedzsere. „Nagyon boldog vagyok, hogy ez összejött. Aki ide bejön, és nem tudja, mennyi munka és kínlódás volt vele, az csak egy nagyon szép csarnokot lát, és remélem, hogy ennek minden előnyét élvezni fogja” – tette hozzá.

Jelenleg még az utolsó simításokat végzi a komplexumon: véglegesítik a vészkijáratoknál lévő padozatot, és a sportcsarnok fölött lévő korábban megbontott futópályát állítják helyre, és egyúttal bővítik is négypályásra, amelyet a riport szerint ezentúl ismét használhatnak majd az Illyés gimnázium tanulói is.

Ritter Imre összességében elégedett a beruházással, de kiemelte: „Még mindig fáj, hogy a tervek annak idején rendkívül gyorsan kellettek az első pályázathoz, és ezért vagy ettől függetlenül is nagyon sok tervezési hiba volt, ami a kivitelezés során komoly gondot okozott, és most úgy látom, hogy több mindent lényegesen jobban meg lehetett volna oldani, de ezek tervezési, nem kivitelezési kérdések. Amit lehetett a tervezési hiányosságokból azt a kivitelezés során korrigáltuk, pótoltuk, de generálisan bizonyos dolgokat már nem lehetett módosítani. Én azt gondolom, hogy rosszabb ne legyen” – zárta a beszélgetést Ritter Imre.

Forrás: a Buda Környéki Televízió riportja, mely ITT látható.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here