Elkészült a táborok komplex minősítési rendszere

0
765

Melyik tábor legyen? Biztonságos? Jól fogja érezni magát a gyerek? Rengetegen tettük már fel magunknak ezeket a kérdéseket a nyári szünet közeledtével. Kedves szülőtársaim, mostantól könnyebb lesz, hatalmas segítséget kaptunk, hiszen elkészült egy olyan minősítési rendszer, amely segít tájékozódni a táborok világában.

A gyermektáborok piacán eddig nem volt egységes, komplex minősítés, ami nehezítette a családok dolgát a táborválasztás előtt, hiszen laikusként szinte lehetetlen volt megkülönböztetni a táborokat egymástól. Ez leginkább azért okozott problémát, mert a szülők bizonytalanságát növelte, hiszen nem tudhatták, hogy gyermeküknek a megfelelő vakációs lehetőséget választják-e, illetve biztonságban tudhatják-e csemetéjüket. A Táborfigyelő több mint tíz éves működése és szakmai tapasztalata alapján több mint fél éves megfeszített munkával összeállította a minősítési struktúrát.

A Táborminősítő.hu rendszere egy komplex értékelési módszer, ami a táborok tevékenységét vizsgálja és értékeli. A vizsgálati kérdéskörök alapja a Táborfigyelő és a több mint félszáz táborszervező közös munkája eredményeképpen létrejött Táboros szakmai minimumprogram. A minimumprogramot kifejtve és kiegészítve állt össze a közel 300 kérdést tartalmazó vizsgálat, amely alapján egységes, objektív képet kaphatunk a táborokról. 

A Táborminősítő.hu elemzése tíz nagy témát felölelve értékeli a táborokat. A vizsgálat kiterjed a táborszervező jogi és gazdasági tevékenységére, a jelentkezéssel kapcsolatos szabályozására, a szülőkkel és a partnerekkel történő kommunikációra, valamint a táborhelyszín paramétereire. Az értékelés vizsgálja ezek mellett az egészség és biztonság témakörét, az étkezés, a szállás és a gyermekfelügyelet kérdéseit, ahogy a programokat és a tábortémák tervezett megvalósítását is. 

A családoknak könnyű lesz eligazodni az oldalon, hiszen hasonlóan a szálláshelyeknél tapasztalt csillagokhoz, sátrakkal jelzi a rendszer az adott paraméter minőségét, ami az értékelés elterjedésével azonnali benyomást nyújthat a szülőknek, hogy milyen szolgáltatásra számíthatnak gyermekeik az adott táborokban. Az értékelést követően a táborok egy évre szóló minősítési oklevelet kapnak, valamint a vizsgálatnak megfelelő sátorszámot is fel kell tüntessék weboldalukon, reklámanyagaikon. 

„Bízunk benne, hogy minél előbb minél több tábort tudunk minősíteni, így segítve egyre több család eligazodását. A cél nem titkoltan az, hogy a közeljövőben már csak olyan tábort válasszunk gyermekünknek, amely átesett a minősítésen, azaz megfelel a szakmai, jogi kritériumoknak és gyermek- és szülőbarát is egyben!” – mondta el Tóth Béla, a Táborminősítő.hu vezetője. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here