Tanszergyűjtés rászorulóknak az Auchanban

0
1168

Az Auchan budaörsi áruházában tett ma (2019. augusztus 6-án) látogatást és nagycsaládosokkal is találkozott dr. Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős államtitkár, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke és jelen volt Széll Hajnalka, az Auchan HR igazgatója. Az esemény apropója, hogy az áruházlánc idén is meghirdette a NOE-val közösen a tanszergyűjtést a rászorulóknak.

A tavalyi tanszergyűjtő kezdeményezés nagy sikerrel zárult, melyet a Nagycsaládosok Országos Egyesület (NOE) hirdetett meg az Auchannal közösen. Akkor mintegy 2500 szülő és gyermek juthatott tanszerekhez az együttműködésének köszönhetően. A lényeg, hogy felhívják a vásárlókat arra, vásároljanak meg egy plusz tanszert és azt ajánlják fel egy rászoruló gyereknek.

Az erről szóló mai tájékoztatóra lapunk mellett eljött a Buda-környéki Televízió, az M1, a HÍR TV, és bár az RTL Klub is jelezte részvételi szándékát, nem értek oda időben. A beszédeket – amelyek az üzletsoron hangzottak el – a sajtó mellett néhány vásárló is érdeklődve figyelte. Megtudtuk, hogy az Auchan vásárlói egészen 2019. szeptember 11-ig csatlakozhatnak a gyűjtéshez iskolakezdési eszközök felajánlásával, melyeket az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon adhatnak le a NOE számára, akik eljuttatják a gyerekekhez.

Dr. Beneda Attila helyettes államtitkár elmondta: tisztában van azzal milyen nehéz is a tanszerek beszerzése a nagycsaládosoknak. A kormányzat azonban eltökélt abban, hogy segítse a családokat a gyermekvállalásban, akcióterveket dolgoznak ki. Az autóvásárlási programra már több mint 8000 jelentkező volt, de nagyon népszerűek az otthonteremtést segítő intézkedések is – emeltre ki. Illetve nagy az érdeklődés a jövőre induló nagyszülői GYED iránt is, valamint a négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó mentessége iránt. Igaz, hogy ezekhez az intézkedésekhez képest a tanszervásárlás kicsinek tűnhet, de bizony látni kell, hogy vannak olyan családok, ahol ez is segítség. Ezért fontos, hogy nemcsak az állam és a kormányzat részéről, de a civil társadalom részvételével is könnyíthessünk a helyzetükön. Az ilyen együttműködés, mint ez a tanszergyűjtés is, ahol a civil és vállalkozói szféra a kormányzattal együtt dolgozik, bizonyosan jó a családoknak és jó Magyarországnak  – zárta gondolatmenetét az államtitkár.

 „Valóban másodszor vagyunk már így együtt. Tavalyi 800 önkéntesssel dolgoztunk és 2500 gyermeknek, közel 1000 családnak tudtunk segíteni” – ezt már Kardos Gyurkó Katalin a NOE elnöke hangsúlyozta.- „Ezt biztosan idén túlszárnyaljuk, ugyanis most az ország 24 áruházában szervezünk gyűjtést. Sok család kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet, akár egy váratlan betegség, akár munkahely miatt. A tanszergyűjtéssel olyan családokat szeretnénk segíteni, akiknek nehéz most az iskolakezdés, akiknek segítség, hogy egy-egy tolltartót nem kell megvásárolni, hanem ajándékba kaphatják azt. Köszönjük szépen az Auchan partnerségét, hiszen ezen keresztül tudjuk segíteni a családokat. Jó látni, hogy nemcsak a kormányzat segíti a családokat, hanem az üzleti szféra is. Köszönetet mondunk azoknak a vásárlóknak is, akik közreműködnek, és egy-egy füzettel, ceruzával, temperával többet vásárolnak. Megbíznak szervezetünkben, hogy az adományokat a megfelelő családoknak juttatjuk el. Helyi szervezeteink önkéntesei bekapcsolódnak ebbe a gyűjtésbe, és ezek helyben maradnak leginkább. Személyes kapcsolat van a családok és a NOE tagszervezeti között.”

„Ismerős érzésekkel állunk ma itt, hiszen tavaly már megtapasztaltuk az összefogást és a támogatást. Az iskolakezdés, és az azzal járó feladatok nem könnyűek, sok mindenre van szükség” – vette át a szót Széll Hajnalka az Auchan HR igazgatója. Hozzátéve:Az Auchan elkötelezett abban, hogy termékeket és szolgálatatásokat kínálunk vásárlóinknak azért, hogy valóban részt vegyünk az életükben. Minden önkéntesnek köszönöm a munkáját, és hiszem hasonló öröm és lelkesedés lesz ez évben is az adományozók részéről. Kérem, vigyék hírül ezt a lehetőséget, hogy mások is segíthessék a rászoruló gyerkőcök iskola kezdését” – fordult végül a sajtóhoz.

A tanszer osztályon sétálva széles választékban találhatunk sláger termékeket, mint például az illatos írószerek, vicces, kreatív termékek, pasztell színű szövegkiemelők az eddig megszokott neon színek mellett. Vajon miszerint választanak az emberek maguknak, illetve az adakozni szándékozók iskolaszereket? Talán először a küllemre figyelnek fel, hiszen oly sok szép szemet gyönyörködtető, játékos füzet borítója kínálja magát. Leveszik a polcról a gyermeknek leginkább tetszőt, azután jön a jól ismert kalkuláció, a reális érvek. Rendben van, hogy a füzet tetszetős, de ha vékony sajnos nem megfelelő. A vastagabbak viszont már drágábbak is, úgyhogy sokszor sajnos meg kell alkudni. A családok vásárlási szempontjait bizony erősen befolyásolja az ár-érték arány. Tehát a füzet legyen tetszetős és vastag, de ne legyen drága. Újdonság idén a környezet tudatos sarok, ahol „újrapapírból” feldolgozott irodaszereket lehet találni. Az elmúlt hónap a műanyagmentességnek lett szánva az áruházláncban, most igyekeznek a csomagolásmentességet előtérbe helyezni a környezetünk védelmének érdekében.