Elkészítették a legjobb telefonok listáját

0
554

Ha a legjobb okostelefonok listáját szeretnénk összeállítani, az egy szubjektív válogatás lesz. Egy telefont ugyanis rengeteg szempont alapján meg lehet ítélni, ezek összességéből alakul ki a végleges vélemény. A rangsorokkal és termékértékelésekkel foglalkozó Rankito.hu azonban igyekezett mindent figyelembe venni a saját listájánál. Mutatjuk a legjobbakat!

Mitől lesz jó egy telefon?

A legjobb telefonok között akar keresgélni mindenki, aki új készülék vásárlását tervezi, ez nem is kérdés. Ezen belül azonban többféle szempont vezérelhet egy vásárlót a végleges döntés meghozatala előtt. El kell határoznunk, hogy okostelefont, vagy a hagyományos, nyomógombos megoldást keressük – a többség manapság az első verzióra voksol. Meg kell néznünk az eszköz tulajdonságait is, azokat pedig illik egyeztetni az igényeinkkel. Ha sokat fotózunk és videózunk, olyan telefont válasszunk, aminek kiemelkedő képességű a kamerája, míg ha sokat használjuk multimédiás tartalmak nézésére, vagy játszani szeretünk leginkább, a kijelző méretére figyeljünk oda. Persze fontos a praktikusság is: minél nagyobb egy telefon, annál több dolog elfér a képernyőjén, viszont annál nehezebb zsebre vágni, vagy egyetlen kézzel kezelni. Ha pedig a technika szerelmese vagy, a döntés előtt vesd össze a memória, a processzor, az akkumulátor, valamint a tárhelyek adatai is.

Rangsorolt a Rankito.hu

Nehéz tehát összeállítani a legjobb telefonok listáját, a Rankito.hu csapata mégis belevágott, ráadásul többféle rangsort tettek közzé. A tesztjeiket a különböző árkategóriákra bontva részletezték, az ár ugyanis olyan szempont, amelyet minden vásárlásnál megnéz az ember. Az 50 ezer forintig terjedő csoportban az LG Q60 végzett az élen: a dél-koreai vállalat terméke a jó ár-érték arány mellé 64 gigabájt belső memóriát, illetve 6,26 colos, 1520×720 képpontos felbontású kijelzőt kínál. A 75 ezer forintos értékhatárig tartó felsorolásban a Honor 8X végzett az élen: a kínai brand készülékén a kijelző már 6,5 colos, amelyhez 2340×1080-as felbontás jár. Ha a felső értékhatárt 125 ezer forintban határozzuk meg, a Xiaomi Mi 9 LTE a legjobb választás, köszönhetően többek között kiemelkedő kamerarendszerének, míg a teljes listából a csúcskategóriás Samsung Galaxy S10+ került a Rankito.hu aranyérmes ajánlatába.

A fotó forrása:
GaudiLab / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here