Egy nő megverte az ellenőrt a 240-es buszon

0
4265

Gyakran olvasni arról, amikor egy ellenőr bántalmaz egy utast, és természetesen jogos a felháborodás. De azért az sincs rendben, amikor ez fordítva történik.

Ezen a hétvégén különös jelenet szemtanúja voltam. A 240-es buszon elöl ültem, békésen olvastam, amikor jött az ellenőr, egy hölgy, aki udvariasan kérte a jegyeket. Egyszer csak a busz hátuljából ijesztő üvöltést hallottam. Hátra fordulva láttam, hogy egy nő szó szerint odavágta az ellenőrt az üléshez, és kiabálva ütlegelte, mondván, hogy az ő bérlete bizony érvényes és sokat fizetett érte. A verekedőt csak egy idős férfinak sikerült valamennyire lenyugtatni. A busz is megállt, mert a sofőr rendőrt hívott, és az utasok természetesen egyre idegesebbek lettek, hiszen a balhé minimum 30 percet vett el az életünkből. A következő buszra ugyan átszállhattunk, de a dolgot nehezítette, hogy szakadt az eső.  

Mint kiderült, az volt a probléma a bérlettel, hogy nem egyezett rajta az azonosító szám a hölgy személyi igazolványának a számával, bár a dátum érvényes volt.

Az ellenőr szerint ennek két oka lehet. Jellemzően az, hogy az utas valakitől kölcsönkérte az érvényes bérletszelvényt, remélve, hogy azt senki nem ellenőrzi majd, egyezik-e az azonosító szám a sajátjával. A másik, hogy amikor a bérletet vásárolta, nem volt nála igazolvány és emlékezetből rosszul írta be a számot. Ez esetben valóban nincs csalásról szó, de ez még nem ok arra, hogy a pórul járt utas a munkáját végző ellenőrt ezért fizikailag bántalmazza.

Szerintem nem érdemes sem a buszbérlettel, sem más okmánnyal trükközni. Tény, hogy a tömegközlekedés nem olcsó, mint ahogy szinte semmilyen szolgáltatás nem az manapság, de bizony a kiskapuk keresése még kifejezetten drága is lehet, mint ebben az esetben. A kiérkező rendőr intézkedését ugyan nem vártam meg, de megjósolható, hogy a dühbe jött nő ezt a balhét már nem úszta meg az utazási költség és pótdíj megfizetésével.

Írta: Pollák Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here