Egy csepp Tihany Budaörs szívében

0
842

Exkluzív ajándékbolt nyílt a főúton, mely mostantól a Tihany Lavender manufaktúrájából származó, főként levendulás natúrkozmetikumok és különleges élvezeti cikkek lelőhelye itt helyben.

A természetes, környezetbarát alapanyagokból és a meghatározó összetevőből, a tihanyi levendulaolajból kézzel készített termékeket farmakológusok és szakgyógyszerészek állítják össze.  A felhasznált levendulaolajat a tihanyi manufaktúra a saját illóolaj lepárló üzemében állítja elő.A kozmetikumok nem tartalmaznak olyan nem kívánt komponenseket, mint a parabén, a PPG-t és a pálmaolaj.

A prémium minőségű levendulás hidratáló kozmetikumok (ajakbalzsam, arc- és kézkrém, testápoló), és higiéniai termékek (tusfürdő, pipereszappan, fürdősó, krémdezodor, sampon) mellett levendulás sheavaj és kézfertőtlenítő, de még masszázsolaj is szerepel a kínálatban. A Tihanyi Citromliget termékcsalád tagjai, arc- és kézkrém, testápoló, fürdősó, valamint tusfürdő citrus illatban is elérhető. (a mézeskalácsos dolgok jelenleg nem túl aktuálisak, ezekől talán most eltekinthetünk)

A Levendula Ajándékbolt különleges és exkluzív élvezeti cikkeket is forgalmaz a tihanyi manufaktúra termékkínálatából. A levendulás alkoholos italok közül a tihanyi és balaton-felvidéki fűszerekkel ízesített gin, Levendula-bodza Akácmézbor, mely hazai akácméz erjesztésével készül, és a Levendulinka, ami tihanyi levendulával ízesített almapálinka emelhető ki. A fekete és zöld teák összetevői 40%-ban, illetve a gyümölcsteák 25%ban tartalmaznak levendulavirágot. Győri kávémanufaktúrából származik a levendulás kávé: a brazil arabica kávészemeket levendulaolajjal együtt pörkölik. Az egyéb kulináris termékeket, szörpöket és lekvárokat balaton-felvidéki őstermelő készíti szárított levendulavirág felhasználásával.

A levendula, mint gyógynövény széleskörűen ismert nyugtató és fertőtlenítő hatásáról, ezért a belőle készült termékek jótékony hatással vannak testre és lélekre egyaránt.

A levendulás vagy citrusos natúr kozmetikumokból vagy a levendulával ízesített élelmiszerekből, illetve ezek kombinációiból összeállított ajándékcsomagok bármilyen alkalomra megállják helyüket, bárkinek, még akár saját részre is, hiszen az „én idő”, a magunkkal való törődés nem kevésbé fontos, mint másoknak örömet szerezni.

Bővebben: ITT

2040 Budaörs, Szabadság út 39/1

Tel.: 06 30 632 0706

Nyitvatartás hétfőtől péntekig 10-18 óráig, szombat 8-12-ig

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here