Egészséges, de mégis finom

0
440

Egy nap legfontosabb étkezése a reggeli, ezért még ha fogyni is szeretnénk a nyár közeledtével, ne azt a megoldást válasszuk, hogy éppen a nap kezdetekor nem eszünk semmit. Fogyasszunk inkább egy egészséges reggelit, ami laktató és finom is egyben!

Reggeli lepény

Hozzávalók (2 főre):

115g tönkölybúzaliszt

¾ teáskanál sütőpor

120g görög joghurt

4 koktélparadicsom

friss spenót

2 szelet bacon

25g reszelt mozzarella

2db tojás

Elkészítés:

Kapcsoljuk be a sütőt 230 Celsius fokra.

Keverjük össze a tönkölybúzalisztet a sütőporral, a sóval és a görög joghurttal és gyúrjunk belőle tésztát. Szedjük két felé és formáljunk belőlük lepény formát. Majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe őket.

Vágjuk ketté a koktélparadicsomokat és kis darabokra a bacont.

Először tegyük a lepényre a spenótot, szórjuk rá a mozzarellát, majd tegyük rá a paradicsomot és a bacont.

Végezetül üssünk egy-egy tojást a tetejükre és mehet is a sütőbe 12 percre.

Jó étvágyat!

Tipp! Ha édesre vágynánk reggelire ezt elkészíthetjük úgy is. Kenjük meg a tésztát krémsajttal és szeleteljünk a tetejére almát vagy körtét. Végezetül hintsük meg egy kis fahéjjal.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here