Eddig 73 idős budaörsi fordult az önkormányzathoz

0
701

„Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték (Budaörsön a lakcímnyilvántartás szerint mintegy 3800 fő – a szerk.), ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket! Aki az otthon tartózkodást önként vállalja, és ellátásáról más nem tud gondoskodni, ha erről tájékoztatja az önkormányzatot, ellátásáról otthonában gondoskodunk” – olvasható a város több pontján a budaörsi polgármesteri hivatal közleménye. Ennek ellenére – bár a járványügyi intézkedések egyre szigorúbbak és még további szigorítások várhatók – gyakran látni időseket bevásárló húzós kocsival bandukolni illetve a boltokban, áruházakban.

Hányan kérték eddig az önkormányzat segítéségét? – kérdeztük Vágó Csaba kabinetvezetőtől. Március 22-ig 70 év felettiek 73-an kérték az ebéd ingyenes vagy kedvezményes házhozszállítását, amivel az iskolákat kiszolgáló Julien Kft. -t bízták meg. Tőlük továbbá 140 gyermek kapja még ingyenesen az étkezést, azok, akik erre rászorulóak.

Az önkormányzatnál a 06-80-180-001 telefonszámon, vagy a szociroda@budaors.hu e-mail címre küldött üzenetben lehet jelezni a további igényeket.

Akik nem rászorultak, azok is igénybe vehetik juttatás ellenében az étel házhoz szállítását. Erről a Julien Kft. közösségi oldalán találtunk információkat, ott lehet megnézni a heti menü-étlapot is. Ennek ára (kiszállítással együtt) 790 Ft/fő. Ehhez még hozzájön a csomagolás, ami 70 Ft/fő. Fontos: ez nem kiváltható saját dobozzal, ételhordóval. Kedvezményt adnak (5%) heti rendelés leadása.

Aki nem ételt, hanem segélyt szeretne igényelni, mert például elvesztette a munkáját (rendkívüli munkanélküli segély), az ide is a szociális irodához szociroda@budaors.hu írhat kérelmet.

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here