Dévaványai szőnyegek Budaörsön

0
447

A hagyományokat megtartva, a mai kor stílusirányzatai szerint újragondolva

Ha a 70 éves történelmi múltra visszatekintő dévaványai kézműves szőnyeggyár nem is költözik Budaörsre, az első hazai, kiskereskedelmi boltját nálunk nyitotta meg 2023. február 21-én a Mátra utca 46. szám alatt. Itt találkoztunk dr. Papp Nelli üzletfejlesztési vezetővel, aki egy évvel ezelőtt csatlakozott a családi vállalkozáshoz, a Csaba Szőnyeg Kft.-hez.

Új bolt nyílt február 21-én Budaörsön a Mátra utcában, a városháza mellett. A cégtulajdonos Papp Ferenc és felesége, Mária legidősebb gyermeke, dr. Papp Nelli üzletfejlesztési vezető eredetileg gyógyszerész végzettséget szerzett, de mivel gyerekkorában, akkor még Debrecenben, sok időt töltött a szőnyegek, és főként az azokat szorgos kézzel létrehozó szülei társaságában, immár családanyaként a családi vállalkozás folytatásában látja azt a fajta életvitelt, amit minden szempontból értékesnek tekint. A dévaványai üzem családi vállalkozásként való irányítása 20 éve része a cég működésének, de még ma is van olyan szövőnő a Csaba Szőnyeg Kft. közel húsz munkatársa között, aki több mint ötven éve is már az üzemben dolgozott.

Magát az üzemet és a kézműves szőnyegszövő hagyományokat tovább örökítő termékeiket a cégvezetés olyan megőrizendő értéknek tartja, ami egyúttal kiváló minőségű, egyedi igényeknek is megfelelő hétköznapi lakberendezési tárgyakat is nyújthat a vásárlók számára. Az egyedi gyártás lehetősége pedig mind az iparművész textiltervező kollégákkal való együttműködés alapja, mind a lakossági igényeket a legmagasabb szinten kiszolgáló adottság.

 

A nemrégiben frissült honlapjukon a cég történetéről egyebek között ez olvasható: „A Csaba szőnyeg Kft. elődje, a Csaba Szőnyegszövő Háziipari Szövetkezet több mint hetven éve alakult meg, békéscsabai központtal. A környék egyik legnagyobb munkaadójaként fénykorában 1977-ben 1479 főt is foglalkoztatott. A szövetkezet fő profilja a kézi szövésű kilim szőnyegek gyártása volt. (…) A szőnyegszövéssel még az 1980-as évek elején kezdett el foglalkozni az eredetileg tanárként végzett Papp Ferenc és felesége, Pappné Ancza Mária, (…) majd 2004-ben több egymást követő tulajdonos közül végül nekik sikerült a nehéz helyzetbe került Csaba Szőnyegszövő Szövetkezet akkor még működő dévaványai egységét megvásárolni, így a Csaba Szőnyeg márkanevet megmenteni. (…) Míg a korábbi évtizedekben jellemzően a hazai ipar által gyártott 100% gyapjú alapanyagból, a hagyományos magyar mintakészlet elemeit felhasználva készültek a kézi szőttesek, addig ma már a kor igényeinek jobban megfelelő, vezetőszálas gyapjúfonalakból készülnek a cég termékskálájának legnagyobb részét kitevő szőnyegek”.

Az üzletvezető budaörsi lakosként úgy gondolja, hogy az új bolt megnyitásával itt helyben is meg fogják találni azokat a vásárlókat, akik értékelni tudják változatos alapanyagból készülő, széles szín és mintaválasztékban kapható szőnyegeik első osztályú minőségét, valamint azt, hogy a természetes alapanyagok és az etikus, hazai gyártási körülmények szem előtt tartásával a cég a jövőre nézve is a legfontosabb irányelveket képviseli.

 

 

Bővebben: https://www.csabaszonyeg.hu/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here