Cukorból virágcsokor – újabb aranyérem Barbinak

0
99

„Szeretném nektek megmutatni a teljes mértékben cukorból készített csokromat , amit a Kulináris Olimpiára vittem a hétvégén. Arany minősítést kaptam rá. A mi városunk lesz az otthona” – osztotta meg közösségi oldalán Józan Barbara. A kommentekből kiderül, hogy rajtunk kívül mások is emlékeznek rá, hogy a fiatal művész 2022-ben a cukrászati világkupán Luxemburgban már nyert egyszer aranyérmet, és akkor elmondta lapunknak, hogy két év múlva Stuttgartban is ott lesz a szakmai olimpián. Ez most sikerült is neki.

„Barbara első szakmája fogászati asszisztens, és bár közben elvégzett egy cukrászati képzést is, az egészségügyben dolgozik, két munkahelyen, és emellett készült fel a cukrászati versenyekre” – írtuk akkor. A saját emlékezete szerint nem volt különösebben ügyes a kézimunkában. Viszont már gyerekként szeretett sütni, ami akkor is megmaradt, miután felcseperedett. Így szinte magától értetődő volt, hogy édesanyja születésnapjára saját tortát készítsen, és erre sem a boltban vásárolt rózsát, hanem ő maga próbálta meg elkészíteni. Ami elég viccesre sikeredett. „Utána jó pár év eltelt, mikor találtam egy virágkészítős, egynapos tanfolyamot. Onnantól nem volt megállás, már nem a tortákra készítettem a kis nyomi virágokat, hanem dekorációnak, illetve ajándékoknak a családnak, a barátoknak. Ők pedig sorra hordták el tőlem a kidobásra szánt, elrontott virágaimat is, mert szerintük olyanok lettek cukorból, mint az élő. Hát, szerintem nem, de a biztatásuk inspirációt adott, hogy folytassam.”

Korábbi cikkünk:

Óriási gratuláció Barbi a Kulináris világkupán megnyert aranyéremhez!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here