Amit a manuálterápiáról tudnod kell!

0
152

Mondj nemet a mozgásszervi fájdalmakra!

A kiegyensúlyozott életmód rengeteg előnnyel jár a mindennapi élet során, de a legfontosabb kérdés: hogyan érhetjük el ezt az egyensúlyt? Sajnos az egyre növekvő képernyők előtt eltöltött idő, valamint a mozgáshiány pontosan azokat a káros elemeket jelenti, amelyek elvisznek bennünket a kívánt egyensúlytól és egészséges élettől.

Az izomfájdalmak, nevezetesen a hátfájás, az ízületi fájdalmak, a mozgási nehézségek, a rosszindulatú háttartás napjainkra olyan gyakori jelenségekké váltak, amelyekkel már fiatalon találkozunk, és amelyeket, ha nem kezelünk időben, súlyosan károsítják egészségünket. Természetesen előfordulhatnak kóros működési zavarok is, de a megfelelő kezelés hiánya, valamint a mozgás nem tesz mást, mint súlyosbítja a fájdalmat, amivel például a  Budaörsi MozgásKlinika sikeresen felveszi a harcot.

Mi az a manuálterápia?

A manuálterápia egy olyan kezelési módszer, amely biomechanikai technikák komplexét foglalja magában, manuális erő alkalmazásával. Célja a szervezet funkcionális és motoros kapacitásának javítása, alkalmas eljárás ízületek, izmok vagy idegek kezelésére.

A legtöbb ember leggyakoribb problémája a hát- vagy fejfájással kapcsolatos, amelyeket főleg gyógyszerekkel próbálnak semlegesíteni. Ezzel az a baj, hogy csupán a fájdalom átmeneti megszűnését okozza, hosszú távon a szervezet jólétének romlásához vezethet. Ahhoz tehát, hogy a fájdalom hosszú távon megszűnjön, terapeuta beavatkozására van szükség, aki manuális izomlazító technikákat alkalmaz.

A manuálterápia tehát speciális kezelési megközelítéseket alkalmaz, azzal a céllal, hogy:

  • helyreállítsa az izom- és ízületi funkciókat;
  • csökkentse az akut vagy krónikus fájdalmakat;
  • hozzájáruljon a rugalmasság fenntartásához;
  • javítsa az ízületi mobilitást;
  • normalizálódjon a lágyszövetek és az idegek működése;

Milyen állapotok kezelhetők manuálterápiával?

A manuálterápiát leggyakrabban a hát, a gerinc, a váll, a csípő, a boka vagy a térd szintjén lévő fájdalmat érzett betegek veszik igénybe. Leggyakrabban azonban ezt a terápiát alkalmazzák és kérik a hátfájás azonnali enyhítésére is. Amit fontos tudni, hogy a mozgásszervi panaszok kezelésének elkerülése idővel a tünetek intenzitásának növekedéséhez, a funkciók elvesztéséhez, idővel pedig az állapot krónikussá válásához is vezethet.

Ezen problémák kezelésének egyik legfőbb módszere az MozgásKlinika által végzett fizikoterápiás kezelések, egyénre szabott manuálterápiával és gyógytornával elérve a kitűzött célt.

De a manuálterápia jótékony pszichológiai hatásai is igazoltak. Általában az első dolog, amit a páciens érez, az általános jóléti állapot és megkönnyebbülés a terápia után. A MozgásKlinika a relaxáció igazi oázisa, ahol a fejlett terápiás eljárások előnyeit élvezheti minden beteg. Tedd meg az első lépést a kiegyensúlyozott és egészséges élet felé!

Fotó: freepik.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here