Cselgáncs: három BSC-és diák lett Magyar Bajnok

0
1668

Az előző évhez hasonlóan az idén is Százhalombatta adott otthont 2017. november 11-én a diák „C” korcsoport részére kiírt cselgáncs országos bajnokságnak. A Budaörsi Sport Club négy versenyzővel nevezett a korcsoport legrangosabb hazai versenyére.

A lányok között 36 kg-ban Halmai Abigél kezdte a küzdelmeket, két ellenfelét legyőzve jutott a döntőbe, ahol ellenfele leléptetése után megszerezte a magyar bajnoki címet. A fiúk között szintén a 36 kilós Kiss Szabolcs állt leghamarabb tatamira. Három magabiztos győzelem után ő is az aranyéremért küzdhetett. A döntőben sem vesztett magabiztosságából, itt is győzelemmel jöhetett le a tatamiról, így ő szintén Magyar Bajnok lett. A 27 kilós mezőnyben Murányi Ádám két győzelemmel a súlycsoport döntőjébe jutott és megszerezte a budaörsiek harmadik aranyérmét a 2017. évi diák C korcsoportos Magyar Bajnokságon.

Az 55 kg-ban László Botond első mérkőzésén wazari előnyt szerzett, majd ellenfele kiegyenlített. A Golden Score-ban ellenfele tűnt aktívabbnak így a bírói döntés neki kedvezett. Vigaszágon azonban javítani tudott és végül az ötödik helyen végzett.

A három aranyéremmel és az ötödik helyezéssel a BSC az összesített éremtáblázat élén végzett.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here