Szinte csak fideszes városok kaptak karácsonyra állami támogatást – Budaörs polgármestere szerint „Kifosztanak mindenkit, a haveroknak osztogatnak…”

0
539

Békéscsaba, Debrecen, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Nyíregyháza, Sopron, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém, Zalaegerszeg egyaránt 1,38 milliárd forintos állami támogatást kapott önkormányzati feladatok ellátására – derül ki a december 24-én közzétett Magyar Közlönyből. (A városokat és a kapott támogatást tartalmazó táblázat a 10 781. oldaltól!) Más települések is kaptak kisebb összegeket, de Budaörs, ahogy az várható volt az iparűzési adó felezésének a bejelentésekor, nincs a listán. Ezért Wittinghoff Tamás, városunk polgármestere így kommentálta a hírt: „Így kell ezt! Persze semmi meglepő. Ők így értelmezik a jogállamot. Kifosztanak mindenkit, a haveroknak osztogatnak…”

Az előzmény, hogy Orbán Viktor december 19-én bejelentette: a járvány okozta gazdasági károk enyhítése érdekében felére csökkentik az önkormányzatokhoz befolyó helyi iparűzési adó mértékét.

A fenti városokat a Fidesz vezeti, Békéscsabát pedig bár papíron független, ám az ellenzéki városvezetők szövetségeihez nem csatlakozó polgármester.

Kapcsolódó cikkeink: ITT és a Szabad Városok tiltakozási akciójáról  ITT.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here