Creascola: “Utazz anélkül, hogy kimozdulnál!”- eredményhirdetés

0
513

Kreatív alkotói pályázatot írt ki a budaörsi székhelyű Creascola Innovatív Nyolcosztályos Gimnázium, most második alkalommal, aminek a díjátadója zajlott április 2-án délután online. Tavaly a jövőbe repültek képzeletben a gyerekek, az idei a téma: “Utazz anélkül, hogy kimozdulnál!”. A feladat pedig virtuális utazások köré tervezett játék vagy társasjáték készítése volt. A Budaörsön, illetve a környező településeken élő és tanuló 9-14 éves gyerekek pályázhattak, 2-4 fős csapatokban, közös pályaművel.

Mint Berinkei András a Creascola Alkotóműhely vezetője a díjátadón kiemelte, nagyon ötletes, értékes alkotások születtek.

A szakmai zsűri (tagjai Papp György, Creascola, igazgatója, Zsák András, Budaörs város Közoktatási, Közművelődési és Sport Osztály, osztályvezetője, Dávid Márk, Creasola Alkotóműhely vezetője és Domány Katalin könyves szakember) a következő sorrendet állapította meg:

  1. Utazás a világ körül munkájával Benkő Panka, Batyik Szofi, Bitó Liána, Nagyházi Lili – Budaörsi 1. Számú Általános Iskola 5 b. osztály tanulói. Nyereményük: 4 fős vitorlázás Balatonon a Creascola szervezésében. A részletgrafikák és játékbábuk kidolgozottsága, alapossága dicséretes.
  2. Bolyongó bolygó című játékával Forgács Mira, Forgács Márk, Forgács Marci (5,5 éves tesó is besegített), Kesjár Csaba Általános Iskola tanulói. Nyereményük nagy értékű társasjáték csomag a Fuss el véle játékbolt felajánlásával. Kiemelkedő minőségű pályakidolgozás, igényes játékismertetők és táblázatok.

3. Irány Barcelona című pályázatával Máté Dániel, Sztancsú Domáz, Budaörsi 1. Számú Általános Iskola 5. osztályos tanulói. Nyereményük ismeretterjesztő könyvcsomag a Fantazmagória könyvesbolt támogatásával. A csomagolásdízájn és a nyomtató környezettudatosságból való mellőzése nyerte el a tetszésem.

 

Innovációs különdíjat nyertek

Memory Maker –  Miklós Noskó Dávid, Sarkadi Sebestyén Creascola Innovatív Nyolcosztályos Gimnázium 5 a osztályos tanulók. A zsűri szerint az újrahasznosított alapanyagok használata és azok kreatív, igényes felhasználása lenyűgöző! (Hulladék papírra nyomtatás, Kifli.hu zacskó)

Utazz velünk Erdélybe! – Szatmáry Kincső, Schmausz Anna Sára, Leibinger Bolda, Csepregi Heléne – Mindszenty József Általános iskola 5 b. osztály.  A tábla, csomagolás kidolgozottsága és grafikai minősége kiemelkedő! Csak újrahasznosított alapanyagokat használtak, igényes munka, alaposan átgondolt ismeretterjesztő játék készült.

Mindkét csapat nyereménye a Creascola nyári Alkotótáborokban való részvétel, teljes ellátással.

A nyereményeket a jelenlegi helyzetre tekintettel postai úton kézbesítik, illetve csokit és emléklapot minden pályázónak eljuttatnak.

A pályázatról előzetesen ITT írtunk.

A Creascoláról ITT találják cikkeinket.