Pályázat gyerekeknek: “Utazz anélkül, hogy kimozdulnál!”

0
185

A Creascola a felfedezés örömére épít

Kreatív alkotói pályázatot írt ki a budaörsi székhelyű Creascola Innovatív Nyolcosztályos Gimnázium, most második alkalommal. Tavaly a jövőbe repültek képzeletben a gyerekek, az idei a téma: “Utazz anélkül, hogy kimozdulnál!”. A feladat pedig virtuális utazások köré tervezett játék vagy társasjáték készítése. A Budaörsön, illetve a környező településeken élő és tanuló 9-14 éves gyerekek jelentkezését várják, 2-4 fős csapatokban, közös pályaművel. Az alkotásokat a 2040 Budaörs, Komáromi utca 16. címre kérik, postán vagy személyesen  hétköznap 9-14 óra között. Beadási határidő: 2021. február 7.

Az eredményhirdetés az aktuális vírushelyzet függvényében a budaörsi városházán lesz (képeinken a tavalyi esemény) ünnepélyes keretek között, ahol az elkészült pályaműveket is kiállítják.

„Iskolánkban a gyerekeket problémamegoldásra készítjük fel: gondolkodnak, terveznek, tárgyakat készítenek, alkotnak. A minden évben megrendezett versennyel is ez a célunk, minél több gondolkodó, barkácsoló kör alakuljon és minél több kreatív ötlet szülessen meg. Ez nekünk felnőtteknek is új látásmódot adhat. Mostanában sokunkat foglalkoztat a közösség szükségessége, saját életminőségünk javítása. Ezért választottuk idén az utazás, felfedezés témáját” – mondta lapunk kérdéseire válaszolva Papp György igazgató.

A verseny nagy hangsúlyt fektet arra, hogy valóban csoportban, együttműködéssel készüljenek az alkotások, hiszen az iskola küldetése, hogy együtt gondolkodó, egymást elfogadó, önmagukért és a közösségért is felelősséget vállalni tudó embereket neveljenek. A másik fontos szempont, hogy újrahasznosított anyagokat használjanak fel a pályázók, mert a környezettudatosság, a fenntarthatóság szemlélete alapeleme az oktatási módszereiknek.

A Creascolában folyó élmény- és projektalapú tanulás a felfedezés örömére épít. Az iskola – célja szerint- az időtlen tanulás, az elmélyülés és a közösség megtapasztalásának a helye. Pedagógiai programjuk specialitása, hogy az összetartozó tantárgyakat tantárgy-csoportos egységként kezelik, és kétórás foglalkozásokban dolgozzák föl a tananyagot, kiegészítve ezt a műhelyekben és a tankonyhában folyó tevékenységgel. A diákok a tanulásuk megtervezése mellett, megtanulnak fényképezni, filmet készíteni, számítógépen tárgyakat tervezni, ezeket 3D nyomtatóval és szerszámokkal és speciális gépekkel kivitelezni. Emellett szerepet kapnak egészséges ételek, egy tájak, országok ételeinek elkészítése.

A magas szintű angol nyelvtanítás mellett, iskolán kívüli programokat is rendszeresen szerveznek a tanulóknak.

Az iskola folyamatosan bővül, ahogy egyre nagyobb irántuk az érdeklődés, és nemcsak a szülők és a diákok, hanem a pedagógusok részéről is, akik szeretnének a munkájukban részt venni. Úgy tervezik, hogy a következő tanévre új campusba költöznek – árulta el az igazgató. És mivel felmerült az igény, azon is gondolkoznak, hogy a távolabbi jövőben megnyitják kapuikat az alsó tagozatosok, tehát az 1-4. évfolyam előtt is.

A felvételikre való jelentkezés határideje: 2021. április 9-ig a 6., 7., 8. és 9. évfolyamoknak, és május 10-ig a jövő tanévben induló 5. évfolyamra.

A pályázatról bővebben:

https://creascola.hu/utazz-anelkul-hogy-kimozdulnal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here