Cégekkel a városért, együtt Budaörsért

0
484

Az URBACT-programból megvalósuló CITIES4CSR olyan városokat támogat, ahol a helyi cégekkel együttműködve, a helyi közösség érdekében végeznek társadalmi tevékenységet (CSR). A nyilvánosság elérése és a lakosok megszólítása nagyon fontos eleme ennek a projektnek is.

A projektben részt vevő cégek felé néhány kérdést fogalmaztunk meg. A cégek válaszait hetente közzé tesszük.

–           Miért fontos az Önök cégének a társadalmi felelősségvállalási tevékenység (CSR)?

–           Mit gondolnak a Budaörsön most zajló projektről (CITIES4CSR), amely az a célt tűzte ki, hogy a város életébe jobban bekacsolja a cégek CSR tevékenységét?

–           Miért tartják fontosnak a CITIES4CSR részeként megvalósuló fásítási mintaprojektet? Mivel járulnak hozzá a projekt sikeréhez?

–           Önök szerint a cégük és a város mit tud profitálni a helyi CSR tevékenységek felvirágoztatásból, egy hosszabb távú partnerségből?

–           Milyen további helyi közösségi projektet támogatna?

Elsőként a Budaörs Településgazdálkodási Nonprofit Kft. válaszolt.

Társaságunk a társadalmi felelősségvállalás keretében prioritásként kezeli a fenntartható fejlődést és a környezettudatosságot szem előtt tartva látja el feladatát.

Kiemelt feladatnak érezzük az élhető természeti és épített környezet fenntartását. Hangsúlyosan figyelünk arra, hogy milyen hatással vagyunk ügyfeleinkre, munkatársainkra és a közösségre.

A szervezeti célok megvalósítása érdekében keressük azokat a programokat melyek elősegítik, hogy „zöldebben” gondolkozhassunk, tevékenykedhessünk.

Társaságunk korábban is lelkesen vett részt a CITIES4CSR-hoz hasonló programban.

Például 2019-ben a „Fenntartható Fenntartó” projekt keretében sikerült központi irodánk épületében jelentős energiamegtakarítást elérnünk.

Jelenleg is futtatunk saját kezdeményezésű programokat:

  • a szelektív-hulladékgyűjtést az első pillanattól fogva bevezettük az irodáinkban és az uszodában,
  • évről-évre látogatjuk a budaörsi környezetvédő Zöld Kör tábort Zamárdiban, ahol olyan témával ismertetjük meg a jövő generációját, mint a szelektív hulladékgyűjtés fontossága, Körforgásos Gazdasági Modell, alternatív energiaforrások, fenntartható fejlődés, stb,
  • továbbra is szívesen teszünk eleget iskolai meghívásoknak, ahová munkatársunk az életkornak megfelelő előadással, beszélgetéssel, interaktív foglalkozással készül,
  • a közterületen keletkező, hasznosítható hulladékokat (raklapok, egyéb „meleget adó” faanyag) igyekszünk a rászorulókhoz eljuttatni,
  • feladatkörünkhöz tartozik a lakosságnál keletkező veszélyes, és e-hulladékok szakszerű gyűjtésének és ártalmatlanításának megszervezése és lebonyolítása.

Idei és jövő évi terveink közé tartozik – a városi CSR tevékenység keretein belül megvalósuló – fásítási programban való aktív és önkéntes részvétel.

Mert mi lokálpatrióták vagyunk!

Védjük városunk értékeit és hiszünk a közösségben végzett jobbító munka összetartó erejében, sikerében!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here