Budaörsön Majzik doktor műtötte a válogatott labdarúgó Kalmárt

0
818

Dr. Majzik Ernő a Budaörsi Egészségügyi Központ új orvos igazgatója műtötte meg a budaörsi egynapos sebészeten Kalmár Zsolt 25 éves labdarúgót, a Fortuna Liga 2020-as legjobb játékosát hétfőn. A térdműtétről az MTI adott hírt, amiből kiderült, hogy a válogatott labdarúgó még a tervezettnél is később, csak október, november tájékán tud újra százszázalékos edzésmunkát végezni.

Kalmár Zsolt március 31-én, a 4-1-re megnyert andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésen sérült meg – a 25 éves labdarúgót a 29. percben le kellett cserélni -, és hétfőn délelőtt Budaörsön Majzik Ernő doktor műtötte meg.

A szlovákiai Dunaszerdahely középpályása – aki együttese vasárnapi bajnoki találkozója előtt vette át a Fortuna Liga 2020-as legjobb játékosának járó díjat – klubja honlapjának elmondta: a műtét során derült ki, hogy keresztszalagja nagyobb része is megsérült, amit korábban az MR-vizsgálatok még nem mutattak ki.

„Így azt is műteni kell majd, ezért a mai beavatkozás során kitisztították a térdemet. Jelenleg az elsődleges feladatom az, hogy a gyulladást levigyem a térdemről. Délután már haza is jöhettem a klinikáról, szombaton megyek ellenőrzésre, amikor a varrásokat is kiveszik. Ezt követően, nagyjából két-három hét múlva megműtenék az oldalsó és a keresztszalagomat is. Ezáltal felépülésem a vártnál sajnos még hosszabb lesz. Amennyiben minden jól megy, akkor is csak október, november tájékán tudok százszázalékos edzésmunkát végezni” – mondta Kalmár.

Az már korábban kiderült, hogy a középpályás sérülése súlyos, így nem állhat Marco Rossi szövetségi kapitány rendelkezésére a nyári Európa-bajnokságon, melyen a társrendező magyar válogatott a csoportkörben a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben.
Kalmár pár napja még abban reménykedett, hogy augusztus végén már ismét pályán lehet.

Forrás: MTI

Cikkeink Majzik Ernőről:

A betegeket választotta dr. Majzik Ernő orvos igazgató

Dr. Majzik Ernő a Budaörsi Egészségügyi Központ új orvos igazgatója

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here