Budaörsi játszóterek – 2. rész

0
2438

Ebben a részben az általam „hegyvidéki játszótereknek” nevezett izgalmas helyeket mutatjuk be, amelyek városunkban a Kő-hegy és a Nap-hegy közelében találhatóak.

Az első a Máriavölgyi utcából nyíló, csendes, nyugodt kis játszótér, amely a Kő-hegy lábánál fekszik. A hosszúkás alakú, elkerített parkban tornyos mászóka, csúszda, hinta, homokozó és körbeforgó is található.

A Kő-hegy oldalában van még egy játszótér, a bejárata az Ostor utcából nyílik. Klassz „kétszintes” játszó, izgalmas fémjátékokkal, fészekhintával és egyéb kiegészítőkkel: dekornád és karcsú, virág alakú utcai lámpák teszik színessé és egyedivé.

A Cserebogár utcai játszótér a Nap-hegy közelében, a hegy tetején található. A játszó két részből áll: a fenti részről, ahol mászóka és kisasztalok állnak, gyönyörű a kilátás, az alsón pedig többféle fajáték (mászóka, hinta, csúszda) van.

+1:

A Kő-hegy oldalában bújik még egy játszóterecske, amely a Kőszikla utcából kis lépcsővel közelíthető meg. Ez azonban olyan aprócska, hogy nem is lehet térnek hívni: egy színes babajáték árválkodik a homokozó közepén, hátrébb pár pad áll. Az alant elterülő város látképe is legfeljebb a felnőtteket nyűgözheti le.

+1 kakukktojás:

A Domb utcai játszótér közelebb van a lakótelephez, mint a hegyekhez, de mivel a főút hegyek felőli oldalán található, ezért mégis ebbe a csoportba soroltam. A rendőrség épülete mögött, négyemeletes házak által körbevett parkban fekszik. Viszonylag nagyobb területű: itt csúszda, óriási mászóka, hinta, homokozó egyaránt található a kicsik örömére, valamint van mellette még egy elkerített focipálya is a nagyobbak részére.

Fotók:Petőházi Emese

Fontos tudni, hogy a játszótereken tilos a dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás, valamint az állatok bevitele és sétáltatása. A játszótereket a BTG (Budaörsi Településgazdálkodási Nonprofit Kft.) munkatársai felügyelik, és a fenntartással kapcsolatos teendőket is ők látják el.  Amennyiben a játékokkal vagy a parkokkal kapcsolatosan problémát észlelnek, azt jelezhetik a 06-23-421-010-es telefonszámon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here