Budaörsi iskolák nyílt napjai

0
1415

Az általános koronavírus helyzetre való tekintettel a város oktatási intézményei a személyes találkozók csökkentése érdekében idén online módon fogják megszervezni, hogyan tájékoztassák a szeptemberben iskolakezdők szüleit iskoláik életéről és pedagógusaik tanítási módszereiről s ehhez honlapjuk felületét fogják használni. A négy állami és egy egyházi általános iskola közül eddig még csak az 1. Számú nem írta ki honlapjára, mikor és hogyan szándékozik bemutatni a leendő elsősök tanítóit, de általános ismertető található az iskola honlapján.

A Budaörsi lllyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum az Illyés Lapok iskolaújság szervezésében tart „Nyílt napot” 2021. február 2-án.
„Megtudhatod, milyen képzések vannak nálunk, milyen a diákélet, tájékozódhatsz a délutáni elfoglaltságokról, megismerkedhetsz a mostani diákokkal és tanárokkal, hagyományainkkal. Mi több, készülünk érdekes illyéses sztorikkal is… Ha van kedved, élőben felteheted nekünk kérdéseidet!” – olvashatjuk az iskola közösségi oldalán.

Az eseményre regisztrálni az Illyés Lapok honlapján lehet:
https://illyeslapok.illyes-bors.com/

Az általános iskolát szeptemberben megkezdő gyerekek szüleinek néhány tanács az iskolaválasztáshoz:

  1. A gyermek érdekeinek szempontjából kell elsősorban dönteni, amit meghatároz a személyisége, az érdeklődési köre. Számára elsősorban az lesz a fontos az iskolában, hogy ott jól érezze magát. Ezért nem mindegy, milyen
  • a tanító, mennyire gyermekcentrikus, milyen érzelmi viszonyt tud vele kialakítani a gyermek,
  • a közösség, melyből majd a barátai kerülnek ki,
  • az iskolai elvárások szigora,
  • az iskola specifikációja, például idegen nyelvi, ének-zenei, informatikai, sport… stb., a gyermekben lévő képességek kibontakozását, vagy azok gátját képzi-e.
  1. Milyen az iskola hangulata, környezete, udvara, ahol rengeteg időt tölt majd,
  2. Ne legyen túl messze a lakóhelytől.

 

És akkor nézzük, hogyan válogathatunk a helyi iskolákból, milyen lesz idén a nyílt napok kínálata:

A Kesjár Csaba Általános Iskola oldalán kiderül, hogy 2021. március 8-ra és 9-re tervezték a leendő elsősöknek szánt nyílt napokat, de a vírushelyzet miatt március 8-tól 8.00-tól, a hivatalos nyílt napjaik dátumától csak a honlapot figyeljék az érdeklődők, „ahol rövid összeállítást látnak iskolánk pedagógiai, tantárgyspecifikus, illetve személyi döntéseiről. Ha addig, s ezután marad kérdésük, indokolt esetben bátran keressenek bennünket az alábbi elérhetőségeken:

igazgato @ kesjarcs.sulinet.hu

+36-23-415-607”

A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola honlapján (www.herman.hu) Beiskolázási információk 2021-2022 cím alatt találhatók meg a tudnivalók. Idén náluk sem lesz nyílt nap a hagyományos értelemben, de sok írott információ elérhető az oldalukon, mely folyamatosan frissül. Terveznek megrendezni egy egyházi tájékoztatót a hit- és erkölcstan oktatással kapcsolatban az iskola könyvtárában, de erre még nincs időpont

További megismerési forrás még a  Herman Média Mester youtube-csatornája és az iskola Facebook oldala.

A Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola több csatornán keresztül mutatkozik be a leendő elsősöknek és szüleiknek. Honlapjukon (www.bleyerbudaors.hu) ismertető videó van az iskoláról, bemutatkozó levél az elsős tanító néniktől és online „Sulikóstolgató” programok az alábbi időpontokban:

2021. február 8-án 17.00 –18.00-ig Online beszélgetés leendő 1. osztályos tanítóinkkal és az iskola vezetőjével.

2021. március 8-án több esemény is lesz, először Mucsi Ildikó, az iskola fejlesztő pedagógusának tájékoztatója Az iskolaérettség kritériumai címmel. Majd a hitoktatók tájékoztatója a hit- és erkölcstan tantárgyról, végül 17.00 –18.00-ig online beszélgetés lesz az iskolánkban folyó német nemzetiségi nyelv és idegen nyelv (angol) oktatásáról.

2021. március 29-én 17.00 –18.00-ig ismét online beszélgetésre lesz lehetőség a leendő 1. osztályos tanítóinkkal és az iskola vezetőjével.

Ezen kívül tájékozódni lehet honlapjukon: www.bleyerbudaors.hu, és minden kérdésére készséggel válaszolnak a 06-23-420-979-es telefonszámon vagy a szucs.agnes@bleyerbudaors.hu email címen.

A Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola is hasonlóan sokoldalúan oldotta meg a feladatot, honlapjukon (https://mindszenty-budaors.hu) bemutatkozó kisfilmből tájékozódhatnak az érdeklődők az iskola hangulatáról, fizikai megjelenéséről, de 2021. február 11-én 17.30-tól élő online tájékoztatót tartanak, ami az élő megismerést, valódi benyomások kialakulását segíti elő, illetve előre lehet tájékozódni az elsős tanítókról írásbeli bemutatkozásuk elolvasása során.

Továbbá online ismerkedő foglalkozásokat tartanak február 20-án és március 20-án 10 órai kezdettel, amelyen a részvétel regisztrációhoz kötött, ehhez az iskola honlapján elérhető jelentkezési lapot ki kell tölteni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here