Budaörsi anyukák arról, mit terveznek az őszi szünetben – 2. rész

0
502

Mától, október 25-től őszi szünet, ami néhány családnál megint a “hova tegyük a gyereket” problémát veti fel, bár csak néhány napról van szó. A szervezett táborokról (például a Csikiben vagy a Babtéren) már igyekeztünk tájékoztatni olvasóinkat, most inkább további budaörsi szülőket kérdeztünk meg, hogy valóban gondot jelent-e az óvodai, iskolai szünet, vagy inkább alig várják már, hogy együtt lehessen otthon a család.

Az őszi szünetre lehetett kérni iskolai ügyeletet a tanulók számára, ezzel azonban kevesen éltek, hiszen a felső tagozatosok már akár egyedül is elfoglalják magukat otthon vagy barátaik társaságában, kisebbek esetében pedig legtöbbször megoldják a felügyeletet a családok. Nagyszülők segítenek két napot, a többit szerencsére meg tudjuk oldani szabikkal és home office kombinációval – válaszolt kérdésünkre két alsós kisfiú anyukája. „Balcsira megyünk a szünet alatt, illetve 31-én Halloween partit rendezünk a gyerekeknek itt Budaörsön, a szomszédokkal” – tette hozzá, és az is kiderült, nem igénylik a táborok kínálatát és egyéb programokat, mert egyébként sem szoktak unatkozni.

Hasonló okokból kifolyólag – nem szokott unatkozni a család – nem érdeklődik a városi programok iránt a tízéves kisfiú és tizenhárom éves nővérének anyukája sem, aki férjével meg tudja oldani, hogy felváltva dolgozzon otthonról, így otthon töltik a szünidőt játékkal. „A szünetben két napot temetőjárással és a nyaraló körüli teendőkkel (téliesítés) töltünk, és kisebb programokat csinálunk, időjárástól függően moziba megyünk, kirándulunk – osztotta meg velünk terveiket az édesanya.

Ny. Zsuzsa, két kislány édesanyja viszont kifejezetten üdvözli a gyerekeknek kínált budaörsi programokat, de emellett ő is tervezi, hogy szép időben kirándulni mennek, illetve baráti találkozókat is szerveznek szabad idejükben. Az iskolai ügyeletet ők sem veszik igénybe, „otthonról dolgozunk, így meg tudjuk oldani a gyerekek felügyeletét, de a nagyszülők is segítenek” – mondta.

Nem unatkozunk, edzés minden reggel lesz, de jól jönnek a programok is, különösen a kézműveskedős programokat szeretjük – válaszolta kérdésünkre az a budaörsi anyuka, akinek tízéves kislánya rendszeresen sportol, kisfia pedig ötéves óvodás. „Nem veszünk igénybe tábort, sem ügyeletet, a nagyszülők vigyáznak a gyerekekre, de két nap szabit mi, szülők is kiveszünk. Úgy tervezzük, Aggtelekre megyünk kirándulni, illetve vidéken, nagyszülőknél töltjük a szünetet, valamint a temetőkbe is megyünk.”

 

A képek illusztrációk.

Az első rész: https://budaorsinaplo.hu/budaorsi-anyukak-arrol-mit-terveznek-az-oszi-szunetben/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here