„Budaörs Közösség – Közösségi CSR Platform”

0
362

Október 18-án a városházán az önkormányzattal együtt budaörsi kis- és nagyvállalatok, valamint civil egyesületek és non-profit szervezetek alapítóként írták alá a közös értéknyilatkozatot.

A budaörsi vállalati és civil szférában is nagy érdeklődéssel és nyitottsággal fogadták a Budaörsi Önkormányzat kezdeményezését. A „Budaörs Közösség – Közösségi CSR Platform” központi eleme a város lakói, a budaörsi vállalatok, vállalkozások és civil szervezetek intenzívebb kapcsolata, együttműködése. A jelenlegi környezeti, gazdasági és társadalmi problémáink miatt a lokalitás felértékelődik, és hangsúlyt kap a közösen gondolkodás, a tudás és tapasztalat megosztása egymással.
A „Budaörs Közösség” alapvető célja, hogy a helyi vállalkozások és civil szereplők bevonásával, hatékony együttműködést bontakoztasson ki a város életében, a szolidaritás, a közös felelősségvállalás, és így a vállalatok összehangolt társadalmi felelősségvállalása, azaz CSR tevékenysége mentén is.
A „Budaörs Közösség” mindenekelőtt egy nyitott és önkéntes együttműködés. Nyitott, mert további csatlakozókat is várnak a kezdeményezéshez, illetve mert bármilyen helyi probléma napirendre kerülhet, amire közösen keresnek megoldást. Önkéntes pedig azért, mert minden csatlakozó olyan erőforrásokkal és olyan formában vesz részt a problémák megoldásában, amilyeneket erre a célra mozgósítani kíván.
A kezdeményezést most alapítóként kilenc vállalat és egyéb szervezet írta alá az önkormányzattal: Colas Alterra Zrt., Húsznegyven Egyesület, IKEA, Neuronelektród Kft., Nhood Kft., Primanima Kft, SPG Sportcikk Kft. (Intersport), Terrapark Kft., Wamatec Hungary Kft.
Külön öröm, hogy néhány vállalat nemzetközi vezetője is fontosnak tartotta személyes jelenlétét ez alkalomból, elkötelezettségüket is igazolva ezzel a közösség felé.
Máris jelentkeztek új csatlakozók, mellyel tovább erősödik ez a helyi együttműködés.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here