„Budaörs idén elveszíti összes bevételét”

0
2002

A mai, szombati kormányinfón Gulyás Gergely egyebek között azt jelentette be, hogy járványvédelmi és gazdaságvédelmi alapot hoznak létre. Ennek forrását a pártoktól, a multinacionális kereskedelmi cégektől, a bankoktól és az önkormányzatoktól szedik be. A párttámogatások 50 százaléka, összesen 1,2 milliárd forint a járvány elleni védekezési alapba megy, a multinacionális  kereskedelmi láncoktól 36 milliárdot várnak, a bankoktól összesen 55 milliárd forintot. Az önkormányzatoktól pedig a gépjárműadó bevételt veszi el az állam, ami mintegy 36 milliárd forint. A kormány becslései szerint összesen 663 milliárd forintot fognak így kimondottan a védekezésre költeni, de „ez egy felülről nyitott alap.”

Mennyi bevételkiesést jelent a gépjárműadó elvonása Budaörsnek? – kérdeztük Wittinghoff Tamás, polgármestert. 170 millió forintot – válaszolta, és a közösségi oldalon a bejegyzését ajánlotta figyelmünkbe:  „A mai bejelentés szerint nem, hogy nem veszik figyelembe, hogy az az adó, ami miatt Budaörstől törvénytelenül, szolidaritás címén, havi 200 milliós nagyságrendű pénzt vonnak el, az a pénz nincs, hisz a cégek mennek tönkre, adót alig tudnak majd fizetni, de további „szolidaritásként” a gépjárműadó önkormányzati részét is elvonja az állam. Ez további több, mint 170 millió.
A MKIK-ból kiszivárgott terv szerint pedig kedden a gazdaság megmentő terv szerint a gazdálkodóknak nem kell helyi adót fizetniük…
Az állam pedig, ugyan védelmi többlet feladatokat ad, forrást hozzá egy fillért se.
Budaörs tehát idén elveszíti összes bevételét.
Megnyugtató, hogy eközben családtagok, haverok, üzletfelek milliárdokat kapnak a kormánytól turisztikai magán beruházásaikhoz!”

Fotó: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here