„Boldog új tanévet mindenkinek!”

0
479

A járvány miatt idén a legtöbb iskolában csak az elsősök szülei kaptak meghívást a tanévnyitóra. A budaörsi Hermanban például 96 elsőssel és 630 nem elsőssel kezdődött el ma a 2021-2022. tanév. Részlet az intézményvezetői köszöntőből:

“Kedves Elsősök!

Az iskola jó hely. Először lehet, hogy egy kicsit félelmetes, de egy csipetnyi borzongás nélkül nincs is igazi kaland. A legfontosabb, hogy itt soha nem vagy egyedül, mindig van, akivel megoszd az izgalmas pillanatokat, és ha eltévedsz, a tanítóid szívesen segítenek utat találni.

Kedves Rutinos Hermanosok!

Az utóbb két járvány sújtotta tanévben megtanultuk értékelni az együttlétet, hogy az iskola igazából a közösségtől az, ami. Vigyázzatok erre a közösségre, építsétek ezt a közösséget, és meleg szívvel fogadjátok azokat a társaitokat, akik most érkeznek osztályotokba.

Kedves Nyolcadikosok!

Az utolsó hermanos év egy nagy hajrával kezdődik. Gondolom, mindannyiótoknak van már kitűzött továbbtanulási célja. Akinek nincs, azt várom az irodámban egy kis elbeszélgetésre. De tényleg! Szóval… biztosak lehettek benne, hogy tanáraitoktól minden segítséget megkaptok, hogy elérjétek céljaitokat. Azt kívánom nektek, hogy egy elsős lelkesedésével fogjatok bele ebbe a tanévbe.

Kedves Szülők!

Boldogság, boldogság, boldogság, mert jó helyre repült a kismadár! Sok szülőnek most először indul a nagy kaland, amit tanévnek hívunk. Talán, mostanában még inkább olyan világot élünk, hogy csak szorosan együttműködve tudjuk hatékonyan segíteni a következő generáció boldogulását. Köszönöm, hogy ránk bízták legféltettebb kincsüket, és hogy segítenek nekünk nevelő munkánkban.

Kedves Kollégáim!

Köszönöm, hogy a következő tanévet is egy ilyen erős csapatban kezdhetem meg. Hiszem, hogy olyan iskolát csinálunk itt Budaörsön, ahová nemcsak érdemes, hanem öröm is bejönni minden tanítási napon.

Boldog új tanévet kívánok mindenkinek!”

Forrás: az iskola honlapja

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here