Bemutatkoztak a Gazdakör képviselő-jelöltjei is

0
861

A Budaörsi Gazdakör tegnap este a lakótelepi Közösségi Házban mutatta be az pltóber 13-i helyi önkormányzati választáson induló képviselő-jelöltjeit. Az emeleti nagytermet megtöltötték az érdeklődők, a szélső asztalokat pedig a harapnivalók. A jelöltek egyenkénti bemutatását követően kötetlen beszélgetés formájában lehetőség nyílt a körzetek problémáinak megbeszélésére is az érintettekkel, egy tányér pörkölt mellett.

A Budaörsi Gazdakör Egyesület civil társulás, ami baráti kezdeményezésre alakult 2014-ben. Főbb célkitűzései: egészséges életmód, a hazai termesztésű zöldségek, gyümölcsök fogyasztásának népszerűsítése, illetve helyi és környékbeli kistermelők munkájának megismertetése a vásárlókkal. A budaörsi gazdapiacot az alakulás évében hozta létre a Gazdakör, melynek ma már közel százezres látogatottsága van. Ezen kívül óvodákban, iskolákban mézes reggelikkel és gyümölcskóstolóval népszerűsítik a gyermekek körében az egészséges táplálkozást. A gazdapiac nem csak friss áruval látja el a budaörsieket, de közösségteremtő ereje is van, s a közös értékek alapján határoztak úgy, hogy a városi szinten is szeretnék a lakosok érdekeit képviselni  – hangzott el a tegnapi helyi választási kampánynyitó rendezvényen. A Budaörsi Gazdakör Egyesület mottója is a közösségért tenni szándékot tükrözi: „Cselekedni kell és nem beszélni róla.”

A Gazdakör egyesület mind a tíz választókerületben indít képviselő jelöltet, s egyenkénti bemutatásuk során hangsúlyozták, az adott körzet lakosságának igényeit szeretnék képviselni, ezért problémáikkal bátran keressék fel őket.

  1. választókörzet: Kovalik Sándor
  2. választókörzet: Némeczki János
  3. választókörzet: Albeker László
  4. választókörzet: Jelen Károly
  5. választókörzet: Káhn János
  6. választókörzet: Bartha Károlyné
  7. választókörzet: Nagyné Németh Adrienn
  8. választókörzet: Kisberk Balázs
  9. választókörzet: Premecz Enikő
  10. választókörzet: Bartos Dávid

A bemutatkozásukat választási mellékletünkben olvashatják. A jelöltek között vannak (volt?) fideszesek, mszp.sek, jobbikos, és a gazdakör civil aktivistái.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here