Bemutatták a Fidesz-KDNP képviselő jelöltjeit is

0
1113
„Nekünk Budaörs jövője az első.”

A Fidesz-KDNP budaörsi szervezete szeptember 14-én, szombat délután tartotta a helyi, önkormányzati választásokon induló budaörsi képviselő jelöltjeinek hivatalos bemutatását egy sajtótájékoztató keretében. A rendezvénynek hangsúlyt adott Soltész Miklós jelenléte, aki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve támogatásáról biztosította a jelölteket Csenger-Zalán Zsolt, a Pest megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője.

A Fidesz-KDNP polgármester jelöltjét Soltész Miklós államtitkár mutatta be a megjelenteknek, miután elmondta, jelenléte a budaörsiek nemzetiségi és egyházi erősségeit hangsúlyozza, melyek rengeteget tesznek a közösségépítés és a megmaradás érdekében. Czuczor Gergely maga is részben sváb származásával, egyházi iskola alapításával és annak igazgatásával ezeket az értékeket képviseli, ráadásul a Krakkóban megrendezett ifjúsági világtalálkozón több száz fiatal utazását és ottartózkodását koordinálta, így szervezőkészsége is indokolttá teszi a polgármester jelölésre. Soltész Miklós továbbá elmondta, fontosnak tartja, hogy egy település vezetése a kormánnyal együttműködő legyen. Ezen kívül megköszönte, hogy a választások indította küzdelem nemes és biztatta a jelölteket, tartsák is meg nemes jellegét.

Ezt követően Czuczor Gergely kapott szót, aki a Fidesz-KDNP körül szerveződő közösségének értékeire felhívta a figyelmet, melyeket a jelöltek képviselnek. Továbbá jelezte, hogy honlapján (konzultacio.czuczorgergely.hu) elérhető az a városi konzultációs ív, melynek segítségével a lakosság igényeit tárják fel, hogy tisztában legyenek a problémákkal. Számára a jelenlegi polgármester XX. századi értékei nem megfelelőek, a XXI. századi értékek a fontosak, amelyben azonban mégis a konzervatív, régi hagyományok, a keresztény értékek dominálnak.

A következőkben bemutatta a tíz képviselő jelöltet s azt, kinek mi az erőssége a köz javára. Az 1. számú választókerületben a Fidesz-KDNP jobboldali szövetség jelöltje Szilágyi András Levente, aki vállalkozó és a budaörsi református egyház kötelékében is szolgál és a demokrácia elkötelezettje. A 2. számú választókerület jelöltje Kovács Richárd, tősgyökeres budaörsi, aki szintén vállalkozó, de a katolikus egyházhoz tartozó Szent Tarzíciusz Egyesület vezetőjeként ismerhették meg Budaörs lakosai. Czuczor Gergely maga indul a 3. számú körzetben. A 4. számú választókerületben Löfler Dávid, a jelenlegi Fidesz-KDNP frakció vezetője indul, aki az elmúlt ciklusban sok tapasztalatot szerzett. Kapitány Gábor, a KDNP helyi szervezetének elnöke az 5. számú választókerület jelöltje, akinek legnagyobb érdeme, hogy három gyermekes családapa, mellyel a nagycsaládos életmód értékét hirdetheti. A 6. számú választókerületben Luntz Péter a képviselő jelölt, aki jól ismeri a körzetét, ahol gyermekkora óta él. Egyébként turisztikai szakember, aki megoldást nyújthat Budaörs kiaknázatlan turisztikai lehetőségeinek a város hasznára fordítására. A 7. számú választókerület jelöltje Czigla Katalin, rendezvényszervezőként dolgozott korábban a Német Nemzetiségi Önkormányzatnál. Keller-Deák Kristóf, a Fidelitas delegáltja a 8. számú választókerület Fidesz-KDNP-s képviselő jelöltje. A mindössze huszonnégy éves fiatalember történész, az általa vallott értékekkel hozzájárulhat a város gyarapodásához. Tomory Géza viszont az idősebb korosztályt képviseli a jelöltek között. Közgazdász munkájában szerzett tapasztalatát külsős tagként a Pénzügyi Bizottságban kamatoztatta. Kamaraerdőben, a 10. számú választókörzetben a képviselő jelölt Török István, aki politológus végzettségű, de művészetéről is híres. Korábban volt már képviselő, alpolgármester is, bizonyította rátermettségét.

A rendezvény végén lehetőség nyílt kérdezni, ezért Wunderlich Gábor megkérdezte az államtitkártól, hogy miben tudja támogatni a Fidesz-KDNP Budaörs polgármester jelöltjét, illetve a képviselő jelölteket. Soltész Miklós erre azt válaszolta, hogy elsősorban nem a jelölteket, hanem általában a településeket támogatják, és úgy jelentette ki, hogy az iskolák felújítása, újak építése is a Fidesz-KDNP által nyújtott segítség a lakosságnak, a családoknak, mintha nem törvényben előírt kötelessége lenne.

BFE kampánynyitó – komolyan, de vidáman

Bemutatkoztak a Gazdakör képviselő-jelöltjei is

Bővebben a bemutatkozásokat választási mellékletünkben olvashatják.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here