Baracsi Dániel budaörsi bokszoló nemzetközi tornát nyert

0
1909

Nem talált legyőzőre a múlt hétvégén Baracsi Dániel, a Budaörsi Box Club versenyzője a XVII. Nemzetközi Testvérvárosok Kupáján. A junior korosztályú ökölvívó a 75 kg-os súlykategóriában lépett szorítók közé a péntektől vasárnapig lezajlott tornán.

A Kiskunhalason rendezett nemzetközi viadal első napján egy szegedi bokszoló, Fuksz László volt az ellenfele Baracsi Dánielnek (a képen balra a második). A Budaörsi Box Club versenyzője a harmadik menetben megnyerte a mérkőzést, miután kifordult Fuksz térde és nem tudta folytatni a küzdelmet. A második napon egy újabb Csongrád megyei sportolóval, ezúttal Tiszai Leventével került szembe a budaörsi fiú. Ökölvívása a péntekihez hasonlóan meggyőző és domináns volt, aminek meg is lett az eredménye. Tiszaira rá kellett számolni a második menetben, ezt követően pedig be is szüntette a bunyót a bíró. Baracsi döntő fölénnyel nyert, amivel elhódította a tornagyőztesnek járó testvérvárosok kupáját.

„Az volt a tervem, hogy sokat fogok ütni és a hajlásokat is használni fogom. Szerencsére ezt sikerült megvalósítanom. A második ellenfelem elég erős volt, de az első menetben elfáradt, amit kihasználtam a másodikban” – értékelt Baracsi Dániel a hazatérést követően.

A junior korosztályban utolsó évét töltő budaörsi tehetség néhány hónapja készül együtt új edzőjével, Szabó Julival. Első közös versenyükről, a Mátra-kupáról ezüstéremmel tértek haza két hete, a mostani, második közös tornán pedig az aranyérem is összejött. Jelenleg az októberi junior magyar bajnokságra készül a 17 éves ökölvívó.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here