Női asztalitenisz: ötödik hely az EB-én

0
1322

A női asztalitenisz felnőtt válogatott az Európa-bajnokságon ötödik lett, a többi között két budaörsi játékossal . Pergel és Nagyváradi is remekül teljesített.

A magyar női asztalitenisz felnőtt válogatottban a BSC két sportolója is szerepel: Pergel Szandra és Nagyváradi Mercédesz. A Horvátország elleni 3:0-as győzelem után a magyar csapatot csak a németek tudták megállítani a csoport küzdelmek folyamán: Magyarország – Németország 0:3; Magyarország – Svédország 3:0. Így 2 győzelemmel csoport másodikként jutottak a lányok Európa legjobb 8 csapata közé, ahol a negyeddöntőben Oroszország volt az ellenfél. Itt szoros mérkőzéseken, 3:1-re maradtunk alul.

A helyosztó meccseken a két budaörsi játékossal felálló magyar válogatott végül a kiemelésével megegyező, 5. helyen végzett az Európa-bajnokságon:

5-8 helyért: Magyarország – Portugália 3:1 (Madarász – Shao Jieni 2:3; Póta – Yu Fu 3:2; Pergel – Oliveira 3:1; Póta – Shao Jieni 3:0)

5-6 helyért:  Magyarország – Ausztria 3:2 (Nagyváradi – Mischek 1:3; Ambrus – Solja 3:0; Madarász – Polcanova 2:3; Nagyváradi – Solja 3:1; Ambrus – Mischek 3:1)