Bakancskaland, kellemes napsütésben

0
433

Az országos túranaptárban is jegyzett kalandozáson ma délelőtt közel kétszázan indultak neki a budai hegyeknek, köztük legnagyobb létszámban a szervező Herman iskola dolgozói és tanulói.

Voltak, akik osztályokkal, főként a felsősök, mások a családjukkal, megint mások baráti társasággal vettek részt a választható 10 vagy 20 kilométeres távon.

A gyülekező fél 9-kor a Bakancskalandot hirdető molinónál volt, illetve a résztvevők kaptak frissítő italt is. A leggyorsabbak megjárva Csillebércet (10 km), illetve a Normafát (20 km) mintegy három óra múlva érkeztek ugyanide vissza. De kicsit késői ebédre a lassabbak is befejezték a túrát. Az időjárás nagyon kegyes volt, hiszen a kicsik és nagyok gyönyörű napsütésben, egy pulóverben is kellemes hőérzettel taposhatták az ösvényeket és csodálhatták meg az útról menet közben az út menti fákat, bokrokat, különleges virágokat, a környék panorámáját. A teljesítményt négy állomáson pecsétekkel lehetett hitelesíteni.

A Herman iskola minden év szeptemberében meghirdeti a Bakancskalandot, így a terveik szerint lesz jövőre is, ahova ismét szívesen várnak minden természetet és sportot szerető gyereket és felnőttet, a városból és az ország bármely szegletéből.

 

(A résztvevőkről további fotókat hamarosan a Herman iskola közösségi oldalán találnak.)

 

Fotók: Farkas Gábor

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here