Budaörs és Kisújfalu 25 éve testvérváros – közös szüret is volt Budaörsön

0
307

Két hete egy nagyobb budaörsi delegáció járt Kisújfalun (Szlovákia), az általuk rendezett borfesztiválon, a Nyitott Pincék Napján. A 25 éves testvértelepülési évforduló kapcsán tegnap, szeptember 24-én Budaörsön voltak rendezvények, előbb az immár hagyományos szüret a Csiki Pihenőkertben, délután pedig néptáncforgatag a PostART-on.

Decemberben lesz 25 éve, hogy a két város polgármestere aláírta a testvérvárosi együttműködési szerződést. Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere és Geri Valéria, Kisújfalu polgármestere is azt hangsúlyozta ki mostani ünnepi beszédében, hogy attól különleges ez a testvérvárosi viszony, mert nem csak papíron létezik, hanem valódi emberi kapcsolatokon alapszik és sok baráti szál fűzi össze.

Szeptember 24-én szombat délelőtt az idén éppen húszéves Csiki Pihenőkertben voltak programok a kisújfalusi delegáció számára, így a vendéglátás mellett sor került az ilyenkor szokásos közös szüretre is, ami a Piros Rózsa Dalkörnek köszönhetően közös nótázásban és táncban végződött.

Délután pedig a PostART-on hivatalosabb keretek között került sor a jubileumi ünnepségre, ahol a két polgármester köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik a testvérvárosi együttműködés során a legtöbbet nyújtották a kultúra és hagyományőrzés területén, valamint gyermektáboroztatások során. Így például mindkét település részéről ajándékot kapott Széll Márta néptáncművész, a Széll Kulturális Egyesület és a Budaörs Néptáncegyüttes alapítója, Stift Nándor, aki népszerű horgásztáborokat szervez Kisújfaluban és Zamárdiban, Mester Edit, a Csiki Pihenőkert vezetője, ahol minden nyáron kisújfalusi gyerekek is változatos tematikájú táborokban vehetnek részt és a Piros Rózsa Dalkör.

A néptáncforgatag keretében fellépett a Budaörs Néptáncegyüttes, valamint Kisújfalu település Rozmaring és Ösztövér tánccsoportjai, akik különböző magyar tájegységek táncait mutatták be, melyhez a muzsikát a Téka együttes szolgáltatta.

Korábbi cikkünk e témában ITT található.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here