Az utánpótlás korú úszók továbbképzése volt ma az uszodában

0
43

Ma délelőtt a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai elnevezésű utánpótlás-nevelő programsorozatának egyik eseményét a budaörsi sportcsarnokban rendezte meg két régió versenyzői számára. A tehetséges úszó gyerekek számára úszóedzést, valamint hajlékonyságot és erőt fejlesztő szárazedzést tartott két magas tudású szakember. A rendezvényen részt vett Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke, Risztov Éva olimpiai bajnok és Rasovszky Kristóf is, aki idén ezüstérmet szerzett Tokióban nyíltvízi úszás versenyszámban.

A Budaörsi Sport Club Úszószakosztálya, mint a Közép-Magyarország III. régió régióközpontja és a Közép-Dunántúl régió közös szervezésben rendezte meg ma, szeptember 18-án a Magyar Úszó Szövetség Jövő Bajnokai elnevezésű utánpótlás képzési program egyik eseményét.

Az ifjú versenyzők két csoportja közül az egyik úszóedzésen, a másik tornatermi gimnasztikán vett részt a program első felében, majd helyet cseréltek. Az úszóedzést Pass Ferenc tartotta, aki a fordulók technikáját tanította, illetve egyes úszásnemek egyéb mozgáselemeit magyarázta és gyakoroltatta. A kézilabda pálya harmadán Egressy János tanított a gyerekeknek olyan gyakorlatokat, melyekkel ízületeik mozgástartományát, illetve erejüket növelhetik.

A szünetben Risztov Éva és Rasovszky Kristóf szólt néhány szót a gyerekekhez, majd Wladár Sándor beszélt hosszabban, aminek során hangsúlyozta, hogy a tehetség megvan a jelenlévő gyerekekben, hiszen azért vehetnek részt a programban, de még sokat kell dolgozniuk az ízületek kilazításán és a helyes technika elsajátításán, amit tizenhat-tizenhét évesen már sokkal nehezebb vagy lehetetlen megtanulni. „Higgyetek magatokban, merjetek nagyot álmodni, mert minél nagyobbat álmodtok, annál messzebbre juttok!” – biztatta a gyerekeket a Magyar Úszó Szövetség elnöke. „El kell végezni a munkát, ami nagyon nehéz, sokszor nagyon fájdalmas, de hogyha elvégzitek ezt a munkát, oda fogtok érni a csúcsra” – ígérte. „Kívánok nektek jó eredményeket, és azt is kívánom, hogy változzon a magyar úszósportban az a szemlélet, ami az elmúlt harminc évben megfigyelhető volt, hogy nem feltétlenül volt egy csapat a magyar úszócsalád. Szeressük egymást, ismerjük el egymás eredményeit és biztassuk, drukkoljunk egymásnak!” – zárta beszédét Wladár Sándor.

A négyszeres olimpiai bajnok Darnyi Tamás is eljött az eseményre, de szokás szerint a háttérben maradt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here