Az „Év közétkeztetője” címet nyerte a Friedmann csapata

0
2296

Kelkáposzta krémleves, fűszeres burgonyagombóccal; csirkecomb rolád parajjal töltve, medvehagyma mártással, puliszka torta brindzával és kápia paprikával; végül köles almás házi rétes. Ki tudná ezt hozni nettó 350 forintból?

Mert a budaörsi Besztercán Jánosnak és Friedrich Gergőnek (képünkön szemben balról a második és harmadik fiatalember) sikerült, hiszen ezzel a menüsorral nyerték meg 2018. június 16-án az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete és az Élelmezésvezetők Országos Szövetsége által a Budapesti Gazdasági Egyetem tankonyháján rendezett „OKÉS” Országos Közétkeztetési szakácsversenyt.  S a verseny kiírása szerint a nyersanyagnorma idén először csak nettó 350 forint volt, mivel az ennél magasabb alapanyagnorma a közétkeztetésben nem kigazdálkodható és korábbi versenyektől eltérően most az alkotás mellett a realitásokra is figyelni kellett.

A döntőben 12 csapat mérte össze a tudását, mindegyikben két-két fő, és a beérkezett pályamunkákat egy hét tagú zsűri, plusz egy gyermekzsűri értékelte. Így szinte mindenkinek jutott valamilyen elismerés,de az „Év közétkeztetője” címet a budaörsi Friedmann ház fiatal szakácsai nyerték, Besztercán János és Friedrich Gergő és mivel a versenyen a sajtó képviselői is szavazhattak, a „Sajtó különdíjat” szintén a Friedmann csapata kapta meg.(A versenyről bővebben ITT olvashatnak.)

A budaörsi közétkeztetést nyújtó étterem tulajdonosát és vezetőjét Friedrich Antalt (alsó képünkön középen)  lapunk olvasói már jól ismerik. Tavaly számoltunk be arról (ITT), hogy igen aktív szerepet vállalt a januárban megújult ’”Séfklub”, hivatalos nevén az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesület életében, és ekkor beszélt nekünk először egyebek között a közétkeztetésben résztvevők számára „valósághű” feltételek mellett meghirdetett versenyről is. Azt, hogy ezt az idén a tanítványainak sikerül megnyerni, talán csak titokban remélte.

További cikkeink a Friedmann házról: ITT érhetők el.

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here