Az elsődleges cél a biztos bennmaradás

0
950

Bemutatták az új budaörsi kézilabda csapatot

Július 19-én hivatalosan is bemutatták a 2017-2018-as női NB I-es bajnokságra nevezett budaörsi játékoskeretet.

„Az elmúlt 2 év fordulópontot hozott a csapat életében. Az előző szezon ugyan a tapasztalatszerzésről szólt, és kőkeményen harcoltunk a bennmaradásért, de sikeresen helyt álltunk. Így a következő év a továbblépés éve kell, hogy legyen. Szeretnénk bebizonyítani, hogy állandó helyünk van az NB I-ben, változatlanul a már megismert szakmai stábbal” – mondta Vörös Ádám, a Budaörs Handball ügyvezetője.

Mihály Attila vezetőedző elmondta, hogy bár komoly kihívást jelentett a csapat életében a nyáron távozó 10 játékos, bíznak benne, hogy friss lendületet hoz a kilenc új játékos. „Annak érdekében, hogy a keret minél hamarabb összeszokjon, a többi csapatnál korábban kezdtük el a felkészülést, és az NB I rajtjáig még három tornán – Dunaújvárosban, Érden és Prágában – veszünk részt. Ezek a tesztmeccsek pedig megmutatják, hogy kire hogyan lehet számítani” – mondta Mihály Attila.

A következő szezonban az elsődleges cél a biztos bennmaradás, jelenleg nem érdemes távolabbi célokban gondolkodni.

A két új kapus közül Sipeki Flóra Székesfehérvárról, Wéninger Alexa Mosonmagyaróvárról, a balszélső Farkas Evelin Siófokról jött, de utóbbi az irányító poszton is bevethető. A beállók közül Plesztovits Alexa eddig Érden játszott, míg Pásztor Noémi a Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa volt. Az irányító-átlövő poszton négy új tehetség debütál: Gerháth Fanni (Mosonmagyaróvár), Berta Bianka (Dunaújváros), Brettner Zsófia (Siófok), míg Rácz Réka az utánpótláscsapatból került fel a felnőttekhez.

„A rutinos játékosok most sok fiatallal egészülnek ki. A játékunk idén sem változik és bízom benne, hogy az újonnan érkezők is belerázódnak. Büszke vagyok, hogy 100%-ban magyar játékosok alkotják az NB I-es keretet” – mondta Juhos Kata, a Budaörs Handball csapattagja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here