Aktuális kihívások szülőknek, pedagógusoknak – meghívó

0
238

Gyereknevelésről szóló kerekasztal fórum lesz – várják a szülők kérdéseit!

2023. október 2-án, hétfőn, délután 4 órakor a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és Budaörs Város Önkormányzata közös szervezésében gyermekvédelmi előadás és kerekasztal-beszélgetés lesz „Gyakori kérdések és elgondolkodtató válaszok” címmel a városháza második emeleti nagytermében, ahol a téma elsősorban a biztonságos internet használat és a sajátos nevelési igényű gyerekek közösségben elfoglalt helyzete lesz.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány és Budaörs Város Önkormányzata 2017-ben együttműködési megállapodást kötött a gyermekvédelmi alapellátás megerősítése és a gyermekjogok hatékonyabb érvényesülése érdekében. Ennek keretében az Alapítvány munkatársai évente több alkalommal tartanak képzéseket a településen dolgozó, gyermekvédelemmel foglalkozó szakembereknek, pedagógusoknak, azaz a jelzőrendszeri tagoknak. Továbbá minden hónap utolsó csütörtökén ingyenesen igénybe vehető jogsegélyszolgálatot biztosítanak a budaörsi lakosok számára.

Az együttműködés célja az is, hogy a gyermekek védelmét szolgáló munka ne csak a szakemberekre, hanem a szülői és gyermek közösségek bevonására is építkezzen. Fontos, hogy a tájékoztatással, a tudatosság növelésével és a helyi közösségek megerősítésével erősítsük a gyermekek védelmét és biztonságát. Ezért a korábbi együttműködés idén tovább bővült, amelynek keretében 2023. október 2. hétfő 16 órától várjuk a Hintalovon Alapítvány előadására és kerekasztal-beszélgetésére a szülőket, pedagógusokat és minden érdeklődőt a budaörsi városháza második emeleti Schmidt Mátyás dísztermében.

A rendezvényen Stáhly Kata pszichológus, Gyurkó Szilvia gyerekjogi tanácsadó és Rozsnyai Henriett intézménypszichológus koordinátor két aktuális témáról fog értekezni:

– online biztonság és a mobiltelefon használata

sajátos nevelési igényű gyermekek helyzete a közösségben.

A programra előzetesen ITT lehet regisztrálni és kérdést feltenni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here