A zöldhulladék-elszállítás feltételei

0
514

Az FKF is elszállítja az ingatlanok elé kihelyezett kerti zöldhulladékot március 1-től november 30-ig hetente egyszer, ugyanolyan feltételekkel, ahogyan a korábbi szolgáltatók.  Az FKF kéri, hogy a zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetre érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig, járműveikkel megközelíthető, jól látható helyre helyezzék a lakosok ki az ingatlanok elé úgy, hogy az a gyalogos vagy autós közlekedést ne akadályozza. Kertes családi házas övezetek lakosai, akik fizetnek hulladékszállítási díjat idén is átvehetnek 10 db ingyenes zöld zsákot az FKF ügyfélszolgálatán, amit a BTG Nonprofit Kft. lát el a Dózsa György utcai központi irodájában.

2022-ben március 1. és november 30. között gyűjti be az FKF a kerti zöldhulladékot hetente, a kommunális hulladék begyűjtésével megegyező napon.

Az ehhez való zsákokat az BTG ügyfélszolgálatán lehet beszerezni a személyes ügyfélfogadási időben. A kertes családi házak lakosai 10 db zöldhulladékos zsákot ingyen vehetnek át, akinek ennél többre van szüksége, 332 Ft + Áfa (bruttó 422,- Ft) áron vásárolhat ugyanitt.

Fotó: FKF

Az FKF az alábbi feltételekkel szállítja el a zöldhulladékot:

  • A kisdarabos zöldhulladék (lomb, fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) bezsákolva legyen kihelyezve az ingatlan elé.
  • A zsákokat jól látható, a hulladékgyűjtő járművekkel megközelíthető helyre helyezzék ki úgy, hogy azok a gyalogos és az autós forgalmat ne akadályozzák!
  • Kizárólag az FKF logóval ellátott, „AGGLOMERÁCIÓ KERTI ZÖLDHULLADÉKGYŰJTŐ-ZSÁK” feliratú, lebomló hulladékgyűjtő-zsákokat szállítják el, az egyéb zsákokban kihelyezett zöldhulladékot nem, kivéve az előző szolgáltató által rendelkezésre bocsátott zsákokat, de azt is csak 2022. június 30-ig.
Fotó: FKF
  • A kisebb, maximum 10 cm átmérőjű faágakat, gallyakat is elszállítják, amennyiben azok kb. egyméteresre vannak darabolva, és kötegelve helyezik ki a zsákok mellé. Az ennél vastagabb, illetve ömlesztve kihelyezett ágakat nem szállítják el.
  • A zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben az FKF munkatársai a zöldhulladékos zsákokban háztartási hulladékot vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.
  • A zöldhulladékot legkésőbb a lakókörzetére érvényes elszállítási napon reggel 5 óráig helyezzék ki, azokat az elszállítási napot megelőző esti 8 óráig az ingatlanon belül tárolják.

És még néhány hasznos információ:

  • Közterületen hulladék/zöldhulladék csak a fent megadott időintervallumban helyezhető el, a megfelelő módon zsákolva, kötegelve. Minden más illegális lerakásnak minősül, szabálysértést követ el, aki nem tartja be ezeket.
  • A lebomló zsákok szavatossági ideje – anyagukból adódóan – rövidebb, megvásárlás után mielőbb használják fel.
  • A begyűjtésre kerülő zöldhulladék (fa- és bokornyesedék, nyírt fű, gyom) komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba, ezért nagyon fontos a hulladék tisztasága, ne kerüljön bele kórokozótól vagy kártevőtől fertőzött hulladék, illetve semmi olyasmi, ami nem komposztálható zöldhulladék.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here