A világ legjobb tollaslabdázói jöttek Budaörsre – frissítve az eredményekkel!

0
802

Harmincnyolc ország 225 játékosa a nyílt tollaslabda-bajnokságon


Harmincnyolc ország 225 versenyzője vesz részt a 43. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon, amely tegnap kezdődött és vasárnap zárul a budaörsi városi sportcsarnokban.

Csorba József, a magyar tollaslabda szövetség (MTLSZ) elnöke elmondta, hogy a legtöbb indulót Európa legerősebb tollasnemzete, a dán adja. A második legnépesebb a házigazda csapat lesz 24 játékossal, akik között ott találhatók a legjobbak, így Krausz Gergely, Kőrösi Ágnes és Sárosi Laura is, továbbá a szeptemberben ifjúsági Eb-n bronzérmes Madarász Réka és Sándorházi Vivien.Az erős mezőnyben is számítunk arra, hogy valamelyikük – vagy esetleg más – a tavalyihoz hasonló bravúrt ér el” – utalt a sportvezető arra, hogy Krausz tavaly a thaiföldi Samatcha Tovannakasame oldalán elődöntőig jutott párosban.

Erős csapattal érkeztek az angolok, a svédek és az oroszok is. Európán kívülről hat ország, köztük az igazi sportági nagyhatalomnak számító India, Malajzia, Indonézia, illetve Irán, Mexikó és Új-Zéland nevezett.

Most először a pályákat nem számozzák, hanem a főbb szponzorokról lettek elnevezve, emellett a világ egyik vezető internetes fogadási oldala minden pályáról minden meccset élőben közvetít.

A 25 ezer dollár (7,1 millió forint) összdíjazású, International Challenge kategóriájú viadal – felette már csak a World Tour-versenysorozat állomásai vannak – tegnap 10 órától a selejtezőkkel kezdődött és ma, pénteken 9 órakor rajtolnak a főtáblás mérkőzések, míg szombaton 10-től a negyeddöntőkre, 16 órától pedig az elődöntőkre kerül sor. A döntőket vasárnap 10 órától rendezik. 

A belépés ingyenes!

(A Nemzeti Sport cikke alapján)

Frissítés: két számban volt címvédés a vasárnap zárult a 43. Yonex magyar nyílt tollaslabda-bajnokságon a budaörsi városi sportcsarnokban. A nőknél egyesben a török Neslihan Yigit, míg párosban az orosz Jekatyerina Bolotova, Alina Davletova duó ismételte meg tavalyi elsőségét. Csorba József, a magyar szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy évről évre egyre erősebb és kiegyensúlyozottabb a mezőny a 25 ezer dollár (7, 1 millió forint) összdíjazású, International Challenge kategóriájú viadalon, amelyen idén harmincnyolc ország 225 versenyzője vett részt. Mint mondta, a legelégedettebb Sándorházi Vivien szereplésével volt, aki „erőn felül teljesítve” jutott a legjobb 16 közé jutott egyesben, míg párosban a hozzá hasonlóan junior Eb-bronzérmes Madarász Rékával ért el a nyolcaddöntőig. Szintén a 16 közé jutott a riói olimpikon Sárosi Laura – őt a későbbi döntős bolgár Marija Micova ejtette ki – és a júliusban Nankingban vb-n szerepelt Krausz Gergely, továbbá a Bukoviczki Nikoletta, Gonda Daniella kettős.

 Eredmények, döntők (a viadal honlapja szerint):
 
 Férfi egyes:
Rasmus Messerschmidt (dán)-Victor Svendsen (dán, 1.) 2-1 (-14, 16, 9)
 Női egyes:
Neslihan Yigit (török, 1.)-Marija Micova (bolgár) 2-0 (14, 8)
Férfi páros:
David Daugaard, Frederik Sögaard (dán, 2.)-Milosz Bochat, Adam Cwalina (lengyel, 1.) 2-1 (-15, 12, 12)
Női páros:
Jekatyerina Bolotova, Alina Davletova (orosz, 1.)-Emma Karlsson, Johanna Magnusson (svéd, 2.) 2-0 (14, 9)
 Vegyespáros:
Joel Eipe, Mette Poulsen (dán)-Rogyion Alimov, Alina Davletova (orosz, 2.) 2-1 (10, -19, 10)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here