A Tesco válasza a budaörsi felüljáró felújításáról

0
1383

A Tescónál lévő híd felújítása hivatalosan októberre fejeződik be. A munkálatokat késleltette a koronavírus, de a rekonstrukció keretében például az új talpgerendák beépítése, valamint új szalagkorlátok építése már megtörtént.

 

A budaörsi Tesco felüljáró felújítása több hete akadályozza a környék forgalmát, hatalmas dugók alakulnak ki miatta. Az önkormányzattól azt az információt kaptuk érdeklődésünkre, hogy az az útszakasz a Tesco tulajdonában van, így a felújítást is ők végeztetik. S bár Lőrincz Mihály műszaki ügyosztályvezetőnek tudomásunk szerint azt mondták, igyekeznek augusztus végére befejezni a munkálatokat, lapunk kérdésére válaszolva a hivatalos, októberi határidőt jelölték meg. Megkérdeztük még a Tescótól azt is, hogy miért kellett már akkor lezárni a forgalom elől a felüljáró egy-egy szakaszát, amikor az építkezésnek még nyoma sem volt, tovább, hogy milyen munkákat végeznek most el. Az alábbi levelet kaptuk a cég sajtó osztályától.

„A kivitelező a lezárástól kezdődően dolgozik a körforgalom átalakítási munkáin. Első ütemben a körforgalom alatt, az autópálya „ki-behajtó” szakaszán éjszaka (22:00 és 05:00 óra között) végezték a munkákat, ezzel is elkerülve a forgalom akadályozását. A második és harmadik ütemben a felső körforgalom szakaszos lezárása történik.

A rekonstrukció keretében az új talpgerendák beépítése, valamint új szalagkorlátok építése már megtörtént, amit az acél tartószerkezetek korrózióvédelme, valamint a beton szerkezetek sókorrózió védelme követett. Jelenleg a körforgalom acél profilos dilatációinak cseréje zajlik, első ütemben a körforgalom Budapest felé eső félkör ívének ideiglenes lezárásával, a második ütemben pedig a körforgalom Tatabánya felé eső félkör ívének ideiglenes lezárásával. A felújítás egyes elemei a „híd belsejében” azaz a híd szekrény tartójában zajlanak, melyek az autósok számára nem láthatóak.

A felújítást – ahogyan itthon és külföldön olyan sok mindent mást is – a koronavírus járvány kirobbanása hátráltatta. A felújításhoz gyártott speciális dilatációs elemek ugyanis külföldön készültek, ezek gyártását és szállítását a vírus miatti gazdasági leállás akadályozta. A kivitelező addig nem kezdte meg a felső körforgalom lezárási és útépítési munkáit, amíg ezek a speciális elemek nem érkeztek meg az országba.

Az építkezés várható befejezési ideje 2020. október. Az okozott kellemetlenségekért mindenkitől elnézést kérünk.

Fotó: Oláh Mátyás

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here