A Terrapark továbbra is Budaörs legkedveltebb irodaparkja

0
267

A tavaly második félévi hatalmas energiaár drágulás után hogy alakultak eddig ebben az évben a Terraparkban a rezsiszámlák? – fordultunk először Bagossy Sándor gazdasági vezetőhöz.

– Általánosságban az iroda üzemeltetési költségek jelentős növekedése figyelhető meg a 2022-es évről 2023-as évre vonatkozóan. Alvállalkozóink 15-20 %-os emeléssel éltek, áram és gáz költségekre vonatkozóan szerencsére, a tőzsdei ár követő kereskedelmi szerződéseinknek köszönhetően, a két-háromszoros áremelkedések az eddigi tapasztalataink alapján nem következtek be. A tőzsdei árak mozgása a világpolitikai és gazdasági tényezők függvényében azonban nagy kockázatokat rejt, így nehéz előrevetíteni, hogy a 2023-as évre összességében hány százalékos növekedés várható az energiaáraknál. Reményeink szerint az előzetes, nagyon negatív becslések nem teljesülnek és mérsékeltebb ár növekedés mellett, jó gazdálkodással, tudatosabb energiafelhasználással kisebb terhet jelentenek majd az üzemeltetési költség növekedések bérlőink számára, mint ahogy előzetesen vártuk.

Többször volt már róla szó, hogy a Terrapark Kft. nemcsak bérbe adja az irodákat, hanem helyben dolgozó munkatársakkal maga üzemelteti azokat. Mit jelent ez a mindennapokban? – erre Szilágyi Éva kereskedelmi vezető válaszolt.

– Azért érezzük ezt fontosnak, mert az által, hogy ez a két terület együtt tartozik hozzánk, minden szempontból a sajátunknak érezzük a sorsát a bérlőknek, az épületeknek. És ráadásként azt is elmondhatjuk, hogy az eredeti fejlesztőnek, tulajdonosnak dolgozunk a kezdetek óta, tehát többszörösen a sajátunknak tekintjük, a sajátunkként kezeljük a Terraparkot. Mivel az irodánk is itt van, ugyanott, ahol bérbe is adjuk őket, saját bőrünkön tapasztalunk bármit, ami a bérlőkkel is megtörténhet. Másrészt pedig gyakorlatilag pár perc alatt ott tudunk lenni egy bérlőnél, ha hív bennünket.

A Terraparkban található cégek többsége és maga az üzemeltető is belefolyik Budaörs életébe, adományokkal és más jószolgálati tevékenységekkel. Miért?

– Ha kéréssel fordulnak hozzánk, megbeszéljük, hogy van-e rá keret, és ha valamiben tudunk segíteni, vegyük ki a részünket abból, hogy Budaörsön jobb legyen az élet. (A legutóbbi projekt, amiben részt vesz a Terrapark A Budaörsi TEHETSÉG projekt volt.)

A Terranews teljes 2023/2. száma és a korábbi hírlevelek itt érhetők el: http://terrapark.hu/hu/terra-news

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here