A Bence kalandjai – koncert augusztus elején a PostART-on

0
246

2023. augusztus 4-én, pénteken 20.30-tól A Bence kalandjai (Jobbágy Bence) koncert lesz a PostART Kultúrális Színtéren.

„A Bence kalandjai a magyar könnyűzenei színtérről már sokak számára ismerős Jobbágy Bence gitáros-dalszerző egyszemélyes játszótere, ahol a gitár- és ének dallamok mellett a dalszöveg is központi szerepet tölt be. Bence dalain keresztül egy sajátos hangzásokkal, kifejező képekkel teli, álomszerű világba csöppenünk, ahol régi és új költők versei éppúgy teret kapnak, mint a szerző saját szövegei. A szó legjobb értelmében andalító, néhol kifejezetten melankolikus, néhol pedig játékosan vidám zene egy őszinte lenyomat a zenész gondolatairól.Bence eddigi pályáját számos izgalmas projekt tűzdelte, de figyelme középpontjában elsősorban zenekarai, a Muriel és a Kodachrome voltak.
Mindig is szerette volna kipróbálni magát egyedül, azonban a szólókarrier 2019-ig váratott magára. A Bence kalandjai április 11-én, a magyar költészet napján mutatkozott be, és még ebben az évben bekerült az NKA Induló Zenekaros programjának támogatottjai közé. 2020 végén megjelent első nagylemeze, a Tengerek, amiről az Álmodó c. dal az HBO Maxon debütáló A Karantén Zóna c. sorozat végefőcím zenéjeként hallható.
Második nagylemeze az 1bor1vers projekt keretein belül született meg. A történet 2022 nyarán indult a Szent György-hegyen tizenkét helyi borászat közreműködésével, az ebből született lemez 2023 márciusában jelent meg, 12 kortárs költő boros ihletésű versének feldolgozásával.”
A koncert az NKA Hangfoglaló program támogatásával valósul meg!
PostART Kulturális Színtér
2040 Budaörs Clementis László utca és Ébner György köz sarok

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here