A természetből 35-45 köbméter hulladék került zsákokba tegnap a Nagyon Nagy Budaörsi Szemétszedésen

0
509

Tegnap, november 6-án volt a II. Nagyon Nagy Budaörsi Szemétszedés a Zölderdőben Jártam Budaörsi Egyesület szervezésében. Hat helyszínen (Alsó- és Felsőszállás, Kőhegy, Frankhegy, Törökugrató, Kamaraerdő) több mint száz ember összesen körülbelül 35-45 köbméter hulladékot gyűjtött zsákokba a természetből – összegezte lapunknak Betlehem Csaba, az esemény ötletgazdája.

A felhíváshoz csatlakozott a Zöldkör Zöldövezet társaság, a Budaörsi Nők, a  Horizont Lions Klub, a Budaors Fillari Team és a Surranók Túraklub is, továbbá a Husznegyven Fiatal Budaörsi Építészek az Egyes iskola melletti kiserdőben szedett össze további 4 köbméter szemetet.

A munkáért cserébe a családok, illetve a gyerekek Túró Rudit, müzli szeletet kaptak, a felnőttek zsíros kenyeret, teát és forralt bort.

„Sok család jött el, sok gyerekkel. S megint sok kincset találtunk kidobva” – utalt az újrahasznosítható dolgokra Csaba.Kérdésünkre, hogy volt-e bármilyen fennakadást, elmondta, hogy nem történt ilyen. Ami részben annak köszönhető, hogy Rozinka Péter helyi fuvaros három helyszínen is segített, illetve a Közterület Felügyelet munkatársai, továbbá a budaörsi gázcsere telep adott a tea főzéshez gázt, és biztosított reggel az indulásnál egy kisteherautót.

A hétvégén még több helyen lehet látni az összegyűjtött szeméttel teli zsákokat, ám a BTG ígérete szerint hétfőn elszállítja a szelektált hulladékot.

„Fontos még, hogy a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai is ismét eljöttek a piros autóval és Alsószállás árkait tisztították meg” – jegyezte meg a szervező.

Szuper csapatok, napsütés, remek hangulat volt. Sokan kivették a részüket a közösségi munkából, ki-ki életkorának és fizikai állapotának megfelelően.”

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here